Sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt tartott az Alföldvíz Szakszervezet Békéscsabán

Sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt tartott az Alföldvíz Szakszervezet Békéscsabán. Az indító ok egyrészt a vízszolgáltatók alacsony bére, másrészt a megoldáskeresés volt a szakemberek elvándorlásának megelőzésére.

Nem csak a helyi-, hanem az országos vízszolgáltatókat is érintő problémára hívta fel a nyilvánosság figyelmét az Alföldvíz Szakszervezet békéscsabai eseményén. A demonstráción elhangzott, hogy a társaságnál foglalkoztatott munkavállalók keresete jelentősen elmaradott, a béremelés pedig továbbra is csak az ígéret szintjén van.

Az eseményen elhangzott, hogy az alacsony bérek kihatnak az egész ágazatra és ennek következménye a szakemberek visszatarthatatlan elvándorlása. Az utánpótlás helyzete szintén kérdéses, hiszen a vízügyi képzés nem a legnépszerűbb szakma és nem eredményez kedvező anyagi helyzetet. A szervezet elmondása szerint, a motiváció és a különböző karriertámogató programok ide már kevésnek bizonyulnak.

A fennálló helyzet kapcsán a különböző munkacsoportok aláírásgyűjtést kezdeményeztek, melynek eredményeként 927 dolgozó fejezte ki véleményét arról, hogy szükségszerűnek látja a kereset emelkedését. Amennyiben ez nem valósulna meg, akkor közülük sokan a továbblépést választanák. Az összegyűlt aláírásokat a szakszervezet elnöke, Bende Flóra nyújtotta át a közgyűlés igazgatóságának.

GallériaVideó

Új hozzászólás