Békéscsaba hazavár

Békéscsaba önkormányzata idén tavasszal is meghirdette Békéscsaba hazavár programját. A támogatást ezúttal három helyi fiatal nyerte el.

Békéscsabán a közgyűlés 2015-ben döntött a Békéscsaba hazavár életkezdési támogatásról. A támogatásban azokat az egyetemi tanulmányaikat már befejező szakembereket vagy még hallgatói jogviszonyban álló tanulókat kívánják segíteni, akik munkájukat Békéscsabán szeretnék végezni. Arról, hogy mely szakmáknak szeretne a program teret adni a városban, egy tanácsadó testület döntött.

A program kezdete óta 18 hallgatói ösztöndíjról és 49 életkezdési támogatásról szóló szerződést írtak már alá Békéscsabán. Évente kétszer hirdetik meg a felhívást, 2019 tavaszán egy hallgatói ösztöndíjassal és két életkezdési támogatásban részesülő fiatallal nőtt a támogatottak száma.

Várai Viktor építőmérnök korábban már pályázott az életkezdési támogatásra. Néhány munkával telt évvel később, idén újra jelentkezett.

A programnak két alapvető eleme az életkezdési támogatás, egy egyszeri 300.000 forint értékű támogatás, illetve egy havi 40 ezer forintos hallgatói ösztöndíj. Ez utóbbit idén egy orvostanhallgató nyerte el.

A pályázó személynek alapvetően békéscsabai születésűnek vagy 10 éve békéscsabai lakosnak kell lennie, valamint a szerződés aláírását követően vállalniuk kell a több éven át tartó békéscsabai munkavégzési kötelezettséget.

GallériaVideó

Új hozzászólás