Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjára emlékeztek meg Békéscsabán

A munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjára emlékeztek meg Békéscsabán. Az eseményre egy nyílt nap keretében került sor.

2012 óta április 28-án Magyarországon hivatalosan is a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalókra emlékezünk. Idén ez alkalomból a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala egy nyílt napot szervezett, melynek fő célja volt hangsúlyozni a megelőzés jelentőségét.

Az eseményre vállalkozókat és munkavállalókat is vártak, hiszen mindkét fél számára kárt jelent egy-egy munkahelyi baleset. A 2014 és 2018 között mért statisztikai adatok szerint a munkavégzés közbeni halálos balesetek száma megközelítette a 80 főt. Közös érdek ezt a számot jelentősen lecsökkenteni.

Az előadásokon többek között a munkavédelem aktualitásáról is szó esett, valamint a  kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi osztálya tájékoztatót tartott a 2019. évi országos hatósági ellenőrzési tervről. 2018-ban 430 munkáltatót ellenőriztek, amiből 416, mintegy 96%-uk minősült szabálytalan munkáltatónak.

A legtöbb súlyos és halálos munkabaleset továbbra is az építőiparban fordul elő, de a rizikócsoportba tartoznak a gépiparban, a szállításban vagy a mezőgazdaságban dolgozók is.

GallériaVideó

Új hozzászólás