VI. Békéscsabai Vitézi Játékok

Vitézek töltötték meg a belváros utcáit Békéscsabán, invitálva a járókelőket a VI. Békéscsabai Vitézi Játékokra. A felvonulás résztvevői korhű ruházatban és fegyverzetben meneteltek a Gabonamúzeumig, ahol kezdetét vette a középkori mulatság.

Az V. Békéscsabai Vitézi Játékok nemzetközi hagyományőrző fesztivál egy felvonulással vette kezdetét. A menet alatt a zászlóvivők és a dobosok különböző mutatványokkal kápráztatták el a közönséget, majd a városházához érkezve a vitézeket és a nemeseket Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is köszöntötte.

A köszöntés után a sokaság továbbindult és elhagyta a főteret. A Gabonamúzeum területére érve számos bemutató vette kezdetét. A hatalmas teret vitézek, népművészek és trubadúrok népesítették be, a látogatók közül szinte mindenki megtalálta a neki tetsző programot. A rendezvény egyik célja az volt, hogy minél több ország vitézeit és lovagjait megismerhesse a közönség.

A középkori szokásokat, kézműves technikákat és ruházatokat érdemes megőrizni, hiszen ezek mai, modern társadalmunk alapját képezik.

A fesztivál nemzetközi jelentőségű, hiszen nem csak Magyarországról, hanem a környező országokból is érkeztek vitézek és kézművesek, akik a többi között harci játékokkal és a korabeli mesterségek bemutatásával szórakoztatták a közönséget.

A felnőttek mellett a fiatalok is szép számmal részt vettek a nemzetközi hagyományőrző fesztiválon, akik között akadt olyan is, aki szívesen öltözött be és vett részt a különböző bemutatókon.

A bemutatók és előadások mellett a látogatók a két nap alatt találkozhattak számos mai-, még a középkorból megmaradt mesterséggel és a hozzájuk kapcsolódó tárgyakkal, melyeket a kézművesek a mai napig is korabeli technikákkal készítenek.

GallériaVideó

Új hozzászólás