Idén is megrendezték a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót Mezőmegyeren

A tavalyi évhez hasonlóan ismét megrendezték a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót Mezőmegyeren. A háromnapos hagyományőrző kezdeményezés elsődleges célja idén is az volt, hogy népszerűsítse a magyar népzenét.

Már ötödik alkalommal rendezték meg Mezőmegyeren a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót, melynek ötlete egy helyi lakosnak, Futó Zsolt nevéhez fűződik, aki öt évvel ezelőtt indította útjára az eseményt. A háromnapos találkozó mostanra már egy igazán népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát Békés megyében.

A zenei programok ebben az évben is kiegészültek táncházzal, közösségi programokkal, népi fotós- és filmes műhellyel, valamint fazekas találkozóval, amelyek most is egytől-egyig mind a rendezvény szerves részét képezték. Farkas Gábor, a fazekas találkozó szervezője elmondta, hogy a szakma számos szépséget rejt magában, és habár manapság már sokkal inkább műanyag világban élünk, ők mindig igyekeznek visszaadni valamit a természetnek, hiszen a négy ősi elemmel dolgoznak.

Az esemény egy másik fontos alappillére, a népi fotó- és filmes műhely volt, amelynek köszönhetően idén is számos, a fesztivál tematikájához kapcsolódó képet mutattak be. A kiállító alkotók között volt, aki népzenészeket, hangszereket fényképezett vagy éppen a saját fantáziájára bízta alkotásait.

A találkozó minden korosztály számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtott. A fesztiválra nem csak Békés megyéből érkeztek látogatók és fellépők, hanem az ország és a megye határain túlról is sokan képviseltették magukat a három napos rendezvényen.

GallériaVideó

Új hozzászólás