Central European Beer Awards 2019 díjátadó

A második gyulai Kézműves Sörfesztivál egyik kiemelt programja volt a Central European Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörverseny díjátadója.

A második gyulai Kézműves Sörfesztiválon tartották meg a Central European Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörverseny díjátadóját. A megmérettetést házi amatőr sörfőzők és kisüzemi kézműves sörfőzdék részére hirdették meg. A nemzetközi verseny díjátadóját Jakab István, a verseny fővédnöke nyitotta meg.

Idén már 210 mintával neveztek, ami a tavalyi adatokhoz képest 30%-os növekedést jelentett. A beérkezett minták között arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítéseket osztottak ki. Kovács László, a verseny igazgatója értékelése szerint, a megmérettetésen kiderült, milyen minőségi is a magyar sör.

Erős volt a mezőny, a nevezők egyedi fantázianevekkel látták el folyékony kenyerüket, melyek elkészítéséhez a legkülönbözőbb hozzávalókat hívták segítségül. A verseny egyik nagy győztes söre tartalmazta a háztartási kekszet, a barackvelőt, illetve a vanília rudat is.

A legmagasabb minősítést, a Grand Champion díjat egy lengyel sörgyár különleges IPA söre kapta meg, de a magyar sörfőzők is egymást váltva léptek fel a nagyszínpadra átvenni az elismeréseket.

GallériaVideó

Új hozzászólás