Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Közművelődési szakmai napot tartottak Békéscsabán

Közművelődési szakmai napot tartottak Békéscsabán az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének együttműködésével.

Az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete együttműködésével tartott megyei hatókörű közművelődési szakmai napot Békéscsabán. Az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága minden évben legalább kétszer szervez olyan tudásmegosztó alkalmakat, amelyeken a megyében dolgozó szakemberek információkhoz juthatnak, aktuális-, különböző témájú előadások formájában.

A rendezvényre érkező települési önkormányzatok, közművelődési intézmények, kulturális célú civil szervezetek, valamint a művelődő közösségek képviselői a nap folyamán különböző témájú előadásokat hallgathattak meg, kezdve Dr. Czank Dóra jogászéval, aki az adatvédelem fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Kovács Diána, az Állami Számvevőszék Pénzügyi Tudatosság Projektjének vezetője előadásának középpontjában a gazdálkodási tudatosság állt, hogy hogyan érdemes gazdálkodni a rendelkezésekre álló forrásokkal.

Előadást tartott még többek között az Ecoventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke, Sápi Ákos is, aki beszámolójában a pénzügyi ismereteinkről szóló megyei- illetve országos kutatás eredményeit ismertette. A pénzügyi vetélkedőt kilenc éve rendezik meg, melyben jelenleg 305 középiskola vesz részt. A felmérés célja, hogy kicsit megmozgassa a diákokat és fokozza a pénzügyi tudatosságra való igényességet.

A konferencián a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület színjátszó társulatának tagjai is közreműködtek, akik Békés megyét képviselték a 2019-es Pajtaszínházi Szemlén, Budapesten a Nemzeti Színházban.

GallériaVideó

Új hozzászólás