Letartóztatásba került a sarkadi éjszakai sorozatbetörő – VIDEÓVAL ÉS FOTÓVAL

A Békéscsabai Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 27 éves sarkadi férfinak, aki más bűncselekmények mellett egy éjszaka leforgása alatt Jakabszálláson öt családi házból lopott el különböző értéktárgyakat, további egy ingatlanban pedig kísérletet tett erre.

A férfi a betöréseket 2019. május 3-án kezdte Békéscsabán, ekkor bemászott egy családi ház udvarába, és az ott parkoló gépkocsiból 60.000 forint készpénzt, míg a műhelyből egy 120.000 forint értékű fűkaszát vitt el. Ezt követően Jakabszálláson 2019. június 8-ára virradó éjszaka két családi ház udvarára, míg 2019. június 14-én éjjel hat ingatlanba mászott be a kerítésen keresztül, és az udvaron parkoló autókból, valamint a nyitott lakásokból készpénzt, ékszert, láncfűrészt és egy légpuskát is ellopott. A terhelt a cselekményeivel közel 500.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

Az eddig hat alkalommal vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett férfit az ellopott értéktárgyak tulajdonosainak száma szerinti 10 rendbeli lopás miatt vonta felelősségre a nyomozó hatóság.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a férfi jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezik, nyomozati és bírói szakban is van ellene büntetőeljárás folyamatban, továbbá más ügyben 2 év fegyházbüntetés letöltése is vár rá, így fennáll a lehetősége, hogy szabadlábon a hatóságok elől megszökik, elrejtőzik. Tartani lehet attól is, hogy a szabadlábon a bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetné. A büntetett előélete és a cselekmény sorozatjellege miatt pedig megállapítható a férfinál a bűnismétlés veszélye is.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója osztotta az ügyészség indítványát, és a férfi letartóztatását ma reggel egy hónapra elrendelte.

Az ügyben kiadott rendőrségi közlemény az elfogás során készült videóval és fényképfelvétellel az alábbi linken érhető el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugye...

Galléria

Új hozzászólás