Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mihály Réka Európa Bajnoki bronzérmes

A németországi Bochum-Wattenscheid ad otthont a Hallássérültek Európa Bajnokságának. Mihály Réka versenyzőnk 2 számban kvalifikálta magát a világversenyre.

1500 m-es síkfutásban nagyszerű versenyzéssel kiváló egyéni csúccsal (4:54,32) szerezte meg az értékes harmadik helyet. Réka nagyon komolyan készült az EB-re, így megérdemelt sikert ért el.

2 nap van a versenyszámai között, pénteken lesz számára a 800 m-es döntő, ahol hasonló jó futást vár tőle edzője, Tóth Sándor mester.

Réka így mesélt a versenyről: „Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem és gondolt rám. Kedden volt az 1500 m-es döntőm. A bemelegítés után a Call Roomban várakoztunk, majd egy pici késéssel 17:30-kor álltunk rajthoz, - amit a 34 fokos hőségben rajtlámpa indított. Az elején lassú volt a tempóm, de szép lassan fokoztam, és végül a mezőnnyel együtt futottam. A második kör után kezdtünk el gyorsulni. Kellemetlen és fájdalmas volt, mert a fehérorosz versenyző folyamatosan, makacsul lökdösődött, nem csak engem, hanem a többieket is. A karom is kékfoltos lett, de nem foglalkoztam vele. Ilyen a sport! Az utolsó 200 méteren lehajráztam! És VÉGRE!1500 m-en bronzérmet szereztem! A végén sírtam. Fájt a karom. Az orvos pici izomsérülést állapított meg, de azt mondta nem vészes. A lényeg, hogy érmet szereztem, egyéni csúccsal! 4 másodpercet javítottam!

Annyira boldog vagyok!

Meleg idő, kemény pálya és a fehérorosz versenyző lökdösődése ellenére is sikerült! Nagyon köszönöm az edzőmnek Sanyi bának,atléta társaimnak és a békéscsabai klubtársaimnak. Nagyon akartam indulni az EB-n. Nagyon sokat dolgoztam érte, keményen edzettem. De még nincs vége! Pénteken indulok a 800 m-es döntőn. 17:10 órakor állunk rajthoz. Kemény lesz!!!”

Gratulálunk Réka!

Galléria

Új hozzászólás