Matek az oviban

Matek az oviban címmel tartottak konferenciát a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az eseményen számos matematika professzor és pedagógus jelent meg, hogy a matematika fontosságáról tárgyaljanak.

Nem is gondolnánk, hogy egy nap során mennyi egyszerű élethelyzet adódik, amikor a gyerekek újabbnál újabb ismeretekhez juthatnak. A kicsiket minden érdekli, amit a felnőttek csinálnak, és együtt tevékenykedhetnek a nagyokkal. Ha egy picit tudatosabban odafigyelünk, az ilyen jellegű szituációkra, rájövünk, hogy gyakran megalapozzuk azokat a képességeket, amelyekre később, az iskolában lesz szükség. Így például a matematikát is. A Csabagyöngye Kulturális Központban matek az oviban témakörben rendeztek konferenciát, ahol számos pedagógus, és matematika professzor jelent meg, hogy a tudományág fontosságáról tárgyaljanak.

Félelem nélkül tanulni egy intézményben, ahol a gyermekekre már korán ránehezedik a megfelelni akarás súlya. Hogyan lehet mégis elfelejttetni velük, nem tragédia, ha nem azonnal értik meg a lényeget? Hogyan lehet megszeretni egy logikai tantárgyat?

Az utóbbi években több felmérés is készült a matematika népszerűségéről a diákok körében. Tény, hogy pszichológiailag az egyik legmegmozgatóbb tárgyról van szó. A matematikai tartalmú játékok célja, hogy jó hangulatban, sokat nevetve, felszabadultan tanuljanak a gyerekek. A lelki állapot biztonságérzete nagyon fontos a tanulásnál, és sok múlik a pedagógusokon is.

Az esemény megnyitóján részt vett Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is, aki több szempontból is fontosnak tartja a matematikát, egyrészt, mint tudás, mint tudományterület nagyon fontos, az életünkben.

A szakemberek elmondták, hogy a matematika tanulás és a pszichológia szoros kölcsönhatásban vannak. Csak akkor lehet igazán jól megtanulni a matematikát, és bármi mást, ha figyelembe vesszük, a tanulás pszichológiai törvényeit.

GallériaVideó

Új hozzászólás