Civil Tudomány

Civil Tudomány címmel rendezett konferenciát a Civil Szervezetek Szövetsége, a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Gál Ferenc Főiskola, az intézmény békéscsabai Gazdasági Karán.

Civil tudomány elnevezésű konferenciát rendezett a fennállásának 20 éves jubileumát ünneplő Civil Szervezetek Szövetsége, a Gál Ferenc Főiskolával és a Békés Megyei Kormányhivatallal karöltve. Az eseményt a főiskola gazdasági karán rendezték meg, a tudomány, állam, egyház, civilek kölcsönhatásait, együttműködését, közjó szolgálatában végzett munkáját vizsgálták meg. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a tudomány és a civil világ kiegészíti, erősíti egymást.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott Takács Árpád elmondta, hogy a családok mellett a társadalom alapját a civilek alkotják.

A konferencián Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is beszédet mondott, melyben kiemelte, alapvető céljuk hogy a civil szféra tovább erősödjön, és ismertette a civil információs centrumok működését is.

A konferencia egyik fővédnöke, Dr. Kiss-Rigó László elmondása szerint a bolsevik-kommunista diktatúra rosszul állította be a hit és a tudomány kapcsolatát, mintha ellentétben állna a két terület egymással.

A konferencián a többi között hallhattak előadásokat több civil szervezettől, és társaságtól is, olyan témákban mint a Felsőoktatási innováció és a Civil kommunikáció a közjóért.

GallériaVideó

Új hozzászólás