Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv hatékony segítség az építőipari tartozások rendezéséhez

A TSZSZ vagyis a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv hatékony segítség az építőipari tartozások rendezéséhez. Ezzel a jelmondattal tartott a vállalkozóknak ingyenes tájékoztató előadást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A Kereskedelmi és Iparkamara működteti a Teljesítésigazolási Szakértői Szervet melynek létrehozását egy 2013-as törvény rendelte el. Két fő céljuk van, az egyik az építés területén résztvevő beruházók, megrendelők, tervezők, kivitelezők közötti elszámolási vitáknak a rendezése, a másik pedig a közbeszerzések keretében megvalósuló létesítmények valós piaci árának meghatározása. Szabados Béla igazságügyi szakértő beszélt arról, mennyien fordulnak segítségkéréssel a szervhez.

Aki kérelmet szeretne benyújtani, tisztában kell lennie az alapvető követelményekkel.

A benyújtást követően a szakértői szerv eldönti, hogy a kérelem megfelel-e ezeknek a kritériumoknak, majd ha szükség lenne rá, kiegészítést kér a kérelmezőtől, ezután bírálják el. Azért is érdemes a szakértői szervhez fordulni, mert a bíróság gyorsított eljárásban segíti őket.

GallériaVideó

Új hozzászólás