Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Hamarosan diákokból és szakoktatókból álló Békés megyei delegáció utazik Pekingbe

Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából utazik hamarosan Pekingbe a főként diákokból és szakoktatókból álló Békés megyei delegáció.

Közös tájékoztatót tartott a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békés Megyei Kormányhivatal abból az apropóból, hogy hamarosan Pekingbe utazik egy 16 főből – a többi között diákokból, szakoktatókból és gasztronómiai szakemberekből álló Békés megyei delegáció. Takács Árpád kormánymegbízott a tájékoztató elején a Békés Megyei Kormányhivatal és a másik két fél sikeres együttműködéséről számolt be, melyet a jövőben még inkább szeretnének kiterjeszteni. A mostani alkalom kitűnő lehetőség a BSZC-nek is, hiszen egy pekingi szakképzési iskolával kötnek együttműködési megállapodást, mellyel ténylegesen átlépik Európa kapuit.

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok alelnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács kiemelte, hogy a kinti főzés bemutatók során elsősorban a Békés megyében megtermelt és előállított alapanyagokat helyezik majd előtérbe. Talán ezért is, a kint tartózkodás egyik fontos momentuma a december 6-i adventi bál lesz, ahol különböző magyar ételek és hungarikumok kerülnek majd az asztalra.

A két ország közötti, már 70 éve fennálló gyümölcsöző diplomáciai kapcsolat mindkét fél részére rendkívüli előnyt jelent, hiszen míg a távolkeleti ország megismerkedhet a nyugati gasztrokultúrával, és a hazai egészségügy és szociális területen végzett munkával, addig a békés megyei diákok és szakoktatók számos új technológia és tudás birtokosává válhatnak a kint töltött idő alatt.

GallériaVideó

Új hozzászólás