Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Tájékoztatót tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatót tartott, melyen értékelték a mezőgazdaság és agrárium 2019-es évét, beszámoltak az agrártárca rövid és hosszú távú terveiről, valamint a jövő kihívásairól.

Tájékoztatót tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezete. A kamara éves tevékenységéről, a 2019-es év termés-betakarításáról és a jövőbeni innovációról esett szó.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója Dr. Gyuricza Csaba kiemelte, jelenleg hazánkban 90-95 ezer hektáros terület öntözhető, a következő 15 évben ezt meg kell háromszorozni. A klímaváltozás érzékenyen érinti hazánkat, így a kormány is milliárdokkal segíti az öntözésfejlesztést.

A 2019-es év elején kevés csapadék hullott, ezért a termények fejlődése sem indult be a megszokott ütemben. Egészen április közepéig kellett várni a megfelelő eső mennyiségre, a többi között ezt a problémát is ismertette, Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke.

A megyei elnök kiemelte, hogy Békésben szinte minden a mezőgazdaságról szól, közvetlenül vagy közvetve minden család érintett az ágazatban. Az agrárkamarának ezért is nagy a felelőssége, hogy mindenben segítse a gazdákat, és helyben a falugazdászok is partnerek ebben.

GallériaVideó

Új hozzászólás