Nevelj fel egy fát!

Nevelj fel egy fát! Fa ültetésre és nevelésére buzdította a gyerekeket Gerlán az a program, melynek lényege, hogy a gyerekek felső tagozatba lépéskor elültetnek egy fát, és azt az általános iskola befejezéséig gondozzák. Így testközelből tanulhatják meg a környezetvédelmet, környezetismeretet és szociális egyéb ismeretet.

Nevelj fel egy fát! Ezt a nevet kapta az a program, melyet Herczeg Tamás országgyűlési képviselő támogatásával indított a Közösség a Fejlődésért Egyesület. Az eseményen a Gerlai Általános Iskola tizenegy ötödik osztályos tanulója vett részt tanáraikkal, Herczeg Tamással, a Közösség a Fejlődésért Egyesülettel és a Gerlai Wenckheim Társasággal együtt.

A Gerlai Általános Iskola diákjai örömmel csatlakoztak a programhoz.

Bár a gyermekek izgatottan és aktívan vesznek részt az ilyen jellegű programokban, azért ösztönzőként mindig adnak ötöst vagy dicséretet. Az intézményvezető maga is reméli, hogy a faültetésnek lesz hozadéka, mert ezen a játszótéren már többször is ültettek fát, és sajnos kevés maradt meg belőle. Bízik abban, hogy nagyobb figyelem kíséri a fák fejlődését, mivel a gyerekek nagyon sok időt töltenek ezen a játszótéren, és azáltal sikerül talán bevonni a családban a hozzátartozókat is. A Gerlai Wenckheim Társaság is végez karitatív tevékenységet a térségben, így ők is szívesen csatlakoztak a programhoz.

A programon ötödikes gyermekekkel együtt vettek részt. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, hogy egy fa ültetésénél számos kérdést kell szem előtt tartani.

A kőris facsemeték elültetésével a gyerekek testközelből alakíthatják ki környezettudatosságukat, és számos lehetőséget biztosít a környezetismereti, szociális- és egyéb ismereteik bővítésére.

GallériaVideó

Új hozzászólás