Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

2019. novemberi közgyűlés értékelő I.

Csütörtökön tartotta november havi közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. A meghozott döntéseket értékelte Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester, a Fidesz-frakció és az MSZP képviselői.

A november havi közgyűlésen ismét rengeteg fontos előterjesztést tárgyaltak a képviselők. A napirendi pontok között a jelenlévők több beszámolót is meghallgathattak. Az egyik ilyen volt a Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény miatt szükséges fakivágási munkákkal kapcsolatos, melynél a grémium úgy döntött, hogy a 49 kivágott fa helyett 60 fát ültet, emellett Szarvas Péter azt ígérte, hogy saját maga gondoskodik arról, hogy összesen száz fát ültessenek a Szabolcs utca környékén. A polgármester sajtótájékoztatóján a többi között kiemelte a városi sportcsarnok felújítását, mivel az épület arénája több évtizede nem volt korszerűsítve. A jelen felújítás során a küzdőtér padlózata és a lelátó is megújul. Szarvas Péter továbbá kiemelte a Gyermekélelmezési intézmény egyik épületének teljes rekonstrukcióját is.

A képviselők döntöttek a Békéscsaba Kultúrájáért és a Békéscsaba Sportjáért kitüntetésekkel kapcsolatban is. a Békéscsaba Sportjáért elismerést egyrészt Illyés Ildikó atléta kapja, aki 1992-ben képviselte Barcelonában az olimpián hazánkat és városunkat, másrészről Kerekes Attila labdarúgót tüntetik ki, aki 296 NB1-es mérközésen szerepelt, valamint békéscsabaiként a legtöbbször, 15-ször húzhatta fel a nemzeti színű mezt a magyar labdarúgó válogatottban.  A Békéscsaba Kultúrájáért díjat egy személy és egy közösség veheti át.

A Békéscsaba Kultúrájáért díjakat 2020 január 22-én, a Magyar Kultúra napján adják át. Békéscsaba vezetése, kerékpáros-barát városként, fontosnak tartja a közlekedés ezen, környezetbarát módjának népszerűsítését. Ezért is lehet fontos az a projekt, mely során bérelhető kerékpárok és ezek depói létesülnek a város több pontján.

A közgyűlésen a számos környezettudatossággal kapcsolatos témák között szó esett a békéscsabai napelem-parkról is, mely a Sportcsarnok melletti téren létesül majd, ezzel is zöldebbé téve Békéscsaba városát.

GallériaVideó

Új hozzászólás