Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Andor-napi Szimpózium

Idén is megtartotta a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma az Andor-napi Szimpóziumot. A szakmai napon a diákok a nyomdászattal kapcsolatban hallhattak tematikus előadásokat.

Már hosszú évek óta hagyomány a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma által szervezett Andor-napi szimpózium, ahol az intézmény egykori névadójára emlékeznek. Immár 9. alkalommal hívták életre az eseményt, melyre az iskola most is nívós előadókkal és játékos programokkal készült.

A köszöntőket követően az iskola tanulói és szaktanáraik most is különböző nyomdaiparral kapcsolatos témákban hallhattak előadásokat. Hóka László egy nagyon érdekes prezentációval készült a szimpóziumra, cégük egyik olyan termékét mutatta be, amely képes plasztikus festmények kinyomtatására. Nemcsak a képek textúráját, hanem akár a festék vastagságát is le lehet produkálni vele.

A hagyományos könyvnyomtatáson túl – avagy hogyan keltsünk életre egy könyvet címmel tartott előadást Kácser Viola, amelyben egy olyan technológiát mutatott be, amelyet nyomdájukban szintén egy értékteremtő, kiegészítő technológiaként alkalmaznak.

Az rendezvényen elhangzott, hogy jövőre a 10. jubileumi szimpózium, a többi között azért lesz különleges, mert addigra már várhatóan elkészül az új Békéscsabai Nyomdaipari Tudás-és Képzőközpont is.

GallériaVideó

Új hozzászólás