Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Múlt és jövő! Diákok fotója a Gabonamúzeumban

A Munkácsy Mihály Múzeum összefogott a Szent-Györgyi Albert Gimnáziummal. A közös munka eredménye egy 60 fotóból álló kiállítás lett, melyet a Gabonamúzeumban tekinthetnek meg az érdeklődők.

 

A két intézmény közös projektjének egyik célja, hogy a fiatalokat olyan szakmai tevékenységekbe tudják bevonni, amelyek lehetővé teszik az egyéni látásmód megnyilvánulását. 

Medgyesi Pál a Munkácsy Mihály Múzeum igazgató helyettese elmondta, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályától kapott támogatása révén új eszközöket is tudtak vásárolni, melyek a legújabb technikai hátteret biztosították az alkotó munka során.

A múlt és a jövő világa találkozhatott egymással a fotókon, amelyeket az iskola grafikus és kiadványszerkesztő hallgatói készítettek. A diákok a képek elkészítésénél teljesen szabadon választhatták meg a helyszínt és a témakört is.A több ezer alkotásból, összesen 60 képet láthatunk a Gabonamúzeumban, amelyek között különleges eljárással készített alkotásokat is találhatunk.

„Azokkal a technikákkal amit ők tanultak még tovább tudtak lépni egy kicsikét a nyersfotó állapotán. Volt egy nagyon érdekes alkalom is, a vezetőik  fényfotózással is foglalkoznak. És a fényfotózás az nappal nem működik, úgyhogy este 8 után kezdődött az a program ahol különböző fényeffektusokkal próbáltak képi kompozíciókkal absztrahtálni. Ez egy nagyon különleges érdekes eljárás” – árulta el Novák Attila az iskola vizuálpedagógusa.

A Gabonamúzeumban kiállított képeket szeptember 6-ig, vasárnap és hétfő kivételével minden nap 9 és 17 között tekinthetik meg az érdeklődők.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

GallériaVideó

Új hozzászólás