Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Diplomaátadó a Szent István Egyetemen

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a hétvégén a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár-és Egészségtudományi Karán. A jeles eseményen több mint 160 végzős vehette át munkája elismerését.

A hagyományokhoz híven a vezetőség bevonulásával vette kezdetét a Szent István Egyetem diplomakiosztó ünnepsége. A köszöntő beszédeket követően a hallgatók közösen mondták el az eskü szövegét.

A tanulók teljesítménye a záróvizsgákon átlagosan 4 egész körüli volt, mellyel mind a végzősök mind oktatóik elégedettek voltak. Az egyetem diplomás pályakövetési rendszerének adatai alapján elmondható, hogy az itt végzett diákok többsége 3-4 hónapon belül talál munkát.

Dr. Lakatos Vilmos a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar dékán helyettese elmondta, hogy egy úgynevezett nyomon követése, után követése van a végzett hallgatóiknak, ahol egyrészt önmaguk, másrészt a munkahelyeik jeleznek vissza. Többségükben azt lehet mondani, hogy 3-4 hónapon belül el tudnak helyezkedni. Ezt nagyban elősegítik általában a fél éves szakmai gyakorlatok, ahol már beépülnek a leendő munkahelyükbe. 

Az általunk megkérdezett végzősök többségének még nincsenek konkrét terveik, de azt remélik, hogy diplomával könnyebben boldogulnak majd.

Van, aki levelezőn végezte el a gazdálkodás menedzsment szakot, így tanulás mellett már korábban sikerült elhelyezkednie.
Akadt olyan hallgató is aki nem elégszik meg egy oklevéllel és akit a sok felkészülés és vizsga nem tántorított el a tanulástól.

A békéscsabai campusról 113 végzős, a szarvasi és gyulai intézményekből pedig 48 hallgató vehette kezébe több éves munkája gyümölcsét.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

 

GallériaVideó

Új hozzászólás