Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Szerető családért dolgozhatnak

Tizenhárman végezték el sikeresen a napokban, az Országos Roma Önkormányzat, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet Családellátó képzését. A részvevők OKJ-s bizonyítványt szereztek, mellyel szociális területen dolgozhatnak, például főállású anyaként vagy nevelőszülőként.

Boldogan, mosolyogva mentek ki és vették át bizonyítványukat azok a hallgatók, akik sikeres vizsgát tettek az Országos Roma Önkormányzat, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet Családellátó képzésén. Az oktatás 20 % elméleti és 80 % gyakorlati részből állt. Gyakorlatban főként ápolási és gondozási feladatokat láttak el a résztvevők és elsősegély-nyújtási alapismereteket is elsajátítottak. 

- Főállású anyaként, nevelőszülőként segíthetik a családsegítő munkáját, szintén otthoni környezetben nevelhetnek gyermekeket a későbbiek során, ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy házi segítségnyújtásban helyezkedjenek el, illetve szociális munkás tanácsadóként felügyelet mellett, magasabb szakképesítéssel rendelkező személy irányítása mellett dolgozzanak – hangsúlyozta Szivák Gabriella, a Türr István Képző és Kutató Intézet instruktora.

A képzés intenzív volt, a hallgatók heti hat napot tanultak, ebből heti öt nap volt gyakorlat, egy napon pedig elméleti ismereteket szerezhettek. Volt, aki azt mondta, örült, hogy a képzés főként gyakorlatra épült, mert sokat tanult belőle, főként az emberi kapcsolatok terén. A résztvevők között volt, akinek a jövőbeni elhelyezkedését segítheti a most megszerzett bizonyítvány és olyanok is voltak, akiknek a munkájukhoz kellett az új ismeretanyag.

- A már meglévő ismereteimet, tapasztalataimat szerettem volna elmélyíteni. A mindennapi munkám során idősekkel foglalkozok és ez a tanfolyam lehetőséget nyújtott arra, hogy rálátásom legyen a gyermekekkel való kapcsolattartásra, a gyermekek életének, napirendjének alakítására – árulta el kérdésünkre Kissné Hegyesi Katalin.

A képzés egy Európai Uniós projekt keretében valósult meg, melynek csupán egyik eleme zárult le most. A két éven átívelő Roma felzárkózás módszertani támogatása című program, a roma állampolgárok társadalmi-kulturális hátterű oktatási hátrányainak felszámolását, munkahelyi integrációját és a hangsúlyosabb közigazgatási szerepvállalást is elősegíti.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Fazekas Róbert

 

 

GallériaVideó

Új hozzászólás