Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Megvannak a felvételi ponthatárok

Tegnap este pontban 8 órakor nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat. A fiatalok jövőjét meghatározó számok miatt megyénkben is sokan izgultak.

Csütörtökön az esti órákban Békéscsaba belvárosában egy helyi hírportál előtt nagy volt a nyüzsgés. A fiatalok azért gyűltek össze, hogy együtt várják meg a felvételi ponthatárok nyilvánosságra tételét. A szervezők különböző feszültségoldó programokkal igyekeztek könnyebbé tenni a várakozás óráit. 

Durkó Zsolt főszervező elmondta, mivel ők fiatalokkal foglalkoznak, ezért evidensnek tartották, hogy az új helyükön várják a felvételizőket. Mind a két esetre volt alternatívájuk, ha sikerül valakinek a felvétel, ha nem. Készültek különböző játékokkal és akár dárcozni is lehetett. Aki le akarta vezetni egy kicsit a feszültséget, logikai játékokkal is elterelhette figyelmét.

A rögtönzött közvélemény kutatásunk alapján a fiatalok a legkülönfélébb szakokra jelentkeztek és a többség nem izgult, mivel a tavalyi eredmények szerint közel jártak a ponthatárhoz.

Az országból összesen 106175 diák jelentkezett valamilyen felsőfokú képzésre. Ezen belül Békés megyéből 3443 tanuló gondolta úgy, hogy nem fejezi be tanulmányait az érettségi után. A statisztika szerint, a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények Budapesten és Szegeden találhatóak. A jelenlegi adatok szerint több nő szeretne tovább tanulni, mint férfi. 

Pontosan 8 órakor valóban megjelentek az első ponthatárok az interneten. Aki sikerrel járt, nem bírta elfojtani örömét, hiszen a továbbtanulásnak köszönhetően megváltozhat az egész élete.

Az idei felvételin szinte az összes slágerszakon alacsonyabb a ponthatár, mint tavaly. Ennek köszönhetően a helyszínen ahol forgattunk, szinte az összes felvételizőnek sikerült bekerülnie valamilyen államilag finanszírozott szakra.

A felvételi pontok kihirdetését követően, aki előre kérte azt sms-ben is értesítették. Aki esetleg még nem kapott információt a továbbtanulás eredményeiről az megtekintheti online az e –felvételi rendszerében.

Szerkesztő: Kasuba Ivett

Operatőr: Gál Csaba

 

GallériaVideó

Új hozzászólás