Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A Jobbik is bemutatta jelöltjeit

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Alapszervezete sajtótájékoztatón mutatta be önkormányzati képviselőjelöltjeit. A párt nem indít polgármester jelöltet az októberi választáson, nagy meglepetést okoztak azzal, hogy melyik jelöltet támogatják a városvezetői posztra.

A sajtótájékoztató visszaemlékezéssel kezdődött, hiszen 4 évvel ezelőtt először álltak ki a nagyközönség elé a Jobbik képviselői. A most véget érő ciklusban két listás helyet szereztek a békéscsabai képviselőtestület soraiba. Az októberi választásokhoz nagyon pozitívan állnak hozzá, hiszen elmondásuk szerint nagyon sokat dolgoztak a képviselőjelöltjeik kiválasztásával. Fontos szempontok szerint döntötték el, kiket indítanak a választáson.

- Több szempont szerint válogattuk ki a jelöltjeinket. Egyik legfontosabb szempont volt nyílván a rátermettség, az alkalmasság arra, hogy a képviselői pozíciót betölthesse valaki, a szakirányi végzettség szintén egy nagyon fontos szempont volt és igyekeztünk úgy válogatni a jelöltjeink között, hogy javarészt abban a körzetben éljenek, amelyikben indulnak. Hiszen ott ismerik a helyben élők problémáit, ott ismerik a helyi adottságokat - mondta el Szabóné Kocziha Tünde a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

A programjuknak egy három jelszavas címet adtak, ami a Rend, a Jólét és a Biztonság. A három gondolat köré csoportosítják céljaikat. A rend alatt nem csak a városban uralkodó rendre utalnak, hanem a közéletbe szeretnének rendet tenni. A beruházásoknál járnának el véleményük szerint pozitívabban, példának a Gyár utcát hozták fel.

- A jólét természetesen azt jelenti, hogy munkahelyteremtéssel, a helyi termékek népszerűsítésével, illetve a helyi termékek előállításának a támogatásával, a helyi vállalkozások támogatásával szeretnénk nem csak Békéscsaba hírnevét öregbíteni, hanem a vállalkozókat támogatni - mondta el Szabóné Kochika Tünde.

A 3. jelszavuk a biztonság, aminek köszönhetően az emberek biztonságérzetét szeretnék növelni. A munkahelyteremtéssel és a fiatalok itthon tartásával.  Ezen kívül még ösztöndíjprogrammal is szeretnék támogatni őket. A programismertetés után bejelentették, hogy Szarvas Péter független polgármester jelöltet szeretnék támogatni a 2014. évi választásokon, mert véleményük szerint jelen pillanatban ő lenne a legmegfelelőbb személy a város vezetésére.

- Szarvas Péter munkáját már a négy éves ciklus alatt megismertük, a személyét is megismertük. És úgy gondoljuk, hogy mind erkölcsileg, mind szakmailag alkalmas arra, hogy a várost vezesse. Ami még nagyon fontos az ő esetében az a szakmai tapasztalat, amit vállalat vezetőként megszerzett az elmúlt évek során.  Valamint az a menedzser szemlélet, amivel ő rendelkezik- mondta el Szabóné Kocziha Tünde.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint nagy esélye van Szarvas Péternek a győzelemre, de hangsúlyozták, hogy ő nem a Jobbik jelöltje és nem tagja a pártjuknak.

Szerkesztő: Kasuba Ivett

Operatőr: Pozojevich Miklós

GallériaVideó

Új hozzászólás