Tiszta terepen

A végéhez közelednek a munkálatok a sarkadi szennyvíztisztító telep kiépítésében.  A kivitelezés megfelelő ütemben halad, a próbaüzem várhatóan ősszel kezdődhet meg. 

A településen jelenleg egy régi szennyvíztisztító üzemel, amely már nem képes sem mennyiségileg, sem minőségileg ellátni a feladatát. Az elavult rendszert a jövőben teljesen felszámolják és a lakosságot egy korszerű létesítmény szolgálja majd ki. 

- Sarkadon egyébként egy új szennyvíz csatornahálózat is létesül, ezzel gyakorlatilag a teljes település területe csatornázott lesz, így szükség volt egy nagyobb kapacitású, modernebb szennyvíztisztító telepre, amely dupla kapacitással bír majd, mint a régi telep, így 1300 köbméter/napos teljesítménnyel szolgálja majd a lakosságot – hangsúlyozta Szántai László felügyelő mérnök.

A munkálatok jelenleg is zajlanak. A beruházás összköltsége 1,7 milliárd forint, amelynek köszönhetően a 12 000 fős Sarkadot teljesen lefedi majd.

- Az építőmesteri munkák jó részén már túl vagyunk. A tömbösített műtárgy a biológiai tisztítás zömét végzi majd, ide érkezik be a szennyvíz, amelyet tisztítanunk kell, itt bakteriológiai tisztítás történik. Megépült már egy iszapsűrítő mű, illetve egy fertőtlenítő medence pár, amely főleg kálvária esetén biztosítja a beérkező többlet szennyvíz megfelelő tisztítási fokát – fogalmazott Kővári Arnold, a Sarkadi Önkormányzat műszaki osztályának vezetője.

Az építészeti munkák többsége már elkészült, a közeljövőben a villamos, a technológiai és a gépészeti munkák következnek. A kivitelezők szerint a beruházás a megfelelő ütemben halad, a próbaüzem ősszel kezdődhet meg.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Incze László

GallériaVideó

Új hozzászólás