Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Évnyitó – Megkezdődött a tanév a Szent István Egyetemen

Ma délelőtt ünnepélyesen is megkezdődött a Szent István Egyetem Gazdásági, Agrár-, és Egészségtudományi karának Békés megyei campusain a tanév.

Az évnyitó ünnepségen Dr. Bíró Tibor megbízott dékán köszöntötte az intézmény 3 telephelyének dolgozóit és az első éves hallgatókat. A kar vezetője elmondta a felsőoktatás reformok előtt áll, amely az intézményt, és a kart is érinti majd. Biztosította a hallgatókat arról, hogy azok, akik megkezdték tanulmányaikat és lesz bennük kellő elhivatottság és kitartás el fogják tudni végezni az egyetemet. Dr. Tőzsér János az intézmény rektora beszédében hangsúlyozta, tisztában vannak azzal, hogy a kar, és a békéscsabai campus nehéz helyzetben van, de dolgoznak azon a stratégián, amely kiút lehet ebből a helyzetből. Hozzátette, lesznek olyan karok amelyektől a struktúraváltás miatt, nehéz szívvel, de meg kell majd válniuk, hogy eredményes, meggondolt, és kifizetődő legyen az itt végzett munka. Végezetül pedig a térség politikai vezetőit kérte arra, hogy együttműködésükkel támogassák a kidolgozás alatt álló koncepció megvalósítását helyi szinten is, hiszen a kar gazdasági nehézségeit egyedül az intézmény már nem tudja megoldani.

Gajda Róbert kormánymegbízott évnyitó gondolatiban köszöntötte az első éves hallgatókat, és elmondta a megye vezetése számít, és épít az itt működő felsőoktatásra, és a kar vezetői számíthatnak a megoldások kidolgozásában és kivitelezésében is a térség együttműködésére.

 

Szerkesztő: Bugyi Diána
Operatőr: Incze László

Galléria

Új hozzászólás