Több helyi költő az előtérben - megjelent a Bárka legújabb száma

A Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány és a Bárka szerkesztősége szervezésében  mutatták be a Bárka idei második lapszámát.  Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka folyóirat főszerkesztője elöljáróban elmondta, hogy az idei második szám több helyi és megyei költőnek is biztosított bemutatkozási, illetve megjelenési lehetőséget.

A folyóirat Békéscsabán jelenik meg kéthavonta, a Békés Megyei Jókai Színház kiadásában. Hasábjain a legkülönbözőbb irodalmi és művészeti irányzatok élvonalbeli képviselői alkotásaival lehet találkozni. Mint ahogy eddig, most is találkozhatunk békéscsabai költők alkotásaival, ezúttal Szilágyi András verseivel ismerkedhetünk. A költő elárulta, a versben általában a képzőművészet és a líra határterületeit kutatja-keresi, elsősorban a képmetaforák foglalkoztatnak, ontológiai értelemben vett képmetaforák. Hozzátette, tulajdonképpen festia képeket, ennek a hiátusnak az esendő megvalósításáért próbál érzelmileg törekedni, hiszen klasszikus elődeink is megmondták, hogy a líra logika, de nem tudomány.

A folyóiratban olvashatunk még a békési Szil Ágnes prózaírótól, az idén 70 éves Sarusi Mihálytól, Balogh Istvántól, aki a holokauszt Békés megyei áldozatairól emlékezik meg.  Ezen kívül még 3 érdekességet találhatnak az olvasók a lapban, ami a Kolozsváry-Tevan állandó kiállításhoz kapcsolódik. Elek Tibor főszerkesztő hangsúlyozta, több békéscsabai, Békés megyei aktualitása, érdekessége van ennek a számnak, mint ahogy minden egyes számban az elmúlt években már ezt a Bárka rendszeres olvasói megfigyelhették, miközben a magyar egyetemes irodalom alkotásait közlik, hazaiakat és határontúliakat, mindig nagy figyelmet szentelnek a helyi kulturális értékekre, helyi aktualitásokra. 
 
Elek Tibor elmondta reméli, hogy legfőbb céljuk megvalósul minden egyes számmal, hiszen a cél az, hogy felhívják a figyelmet a magyar irodalom  értékeire, a Békés megyei szerzőkre és legfrissebb műveikre.
 
Szerkesztő: Kasuba Ivett
 
Operatőr: Bágy György
 
 
 

Új hozzászólás