Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Augusztus 20.! Magyarország legjelentősebb állami ünnepe.

Szent István a keresztény magyar állam alapítója. A magyar és az európai történelem kiemelkedő jelentőségű alakja. Augusztus 20-án állami ünnepként az államalapítást és az ő szentté avatását is ünnepeljük.

Magyarország legjelentősebb nemzeti ünnepe. Ezen a napon emberek százai ünnepelnek a városokban falvakban egyaránt. Békéscsabán sincs ez másképp, a Jókai színház előtt és a Szent István téren színes és érdekes programokkal várják a szervezők a kilátogatókat. Az eseménysorozat, a gyerekeknek és a felnőtteknek is megfelelő szórakozást biztosít.

- Egész nap természetesen gyermek programokkal várjuk a kicsiket a családokat illetve nem is csak programokkal hanem egy olyan időtöltési lehetőséggel ami azt jelenti, hogy természetesen ugrálóvártól kezdve arcfestésig a gyermekek fényképezésétől kezdve játszóházi foglalkozásokig sok sok minden lesz. - mondta el Herczeg Tamás

Délután a napokban „Munkácsy torta 2015” címet elnyert tortából 1000 szeletet osztanak szét a főtéren. 19 órától Odett ad koncertet, ami után Békéscsaba polgármestere mond ünnepi beszédet.

Az egyik legjobban várt program a tűzijáték, ami Szarvas Péter ünnepi köszöntője után lesz. A nagy érdeklődés miatt nehéz megfelelő helyet találni erre javasolt megoldást Herczeg Tamás a rendezvény szervezője.

- A tűzijátékot rendre a városháza udvaráról lövik fel. Ez jó kérdés, hogy hol a legjobb állni ilyenkor mert, hogy most is körülbelül 6000 főt várunk a Szent István térre az esti időszakban, s aki nem fér ott el hogyha túl nagy a tömeg, akkor javasolhatjuk akár itt a Széchenyi úti szakaszt, illetve messzebbi pontokról is azért nagyon jól látszik a tüzijáték.” - emelte ki Herczeg Tamás

Augusztus 20-án idén is rengeteg érdekes és szórakoztató program lesz, ami a 21óra 30 perckor kezdődő Keresztes Ildikó Band koncertjével zárul.

GallériaVideó

Új hozzászólás