Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rendkívüli közgyűlésen ültek össze Békéscsaba politikusai.

Soron kívüli közgyűlést hívott össze Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere. Négy kiemelten fontos ügyben kellett dönteniük, a napirendi pontokon túl számos aktuális kérdés is szóba került, többek között a migráció, valamint az Orosházi híd jaminai torkolatának állapota is.

Az első napirendi pontban a közvilágítás korszerűsítéséről tárgyaltak  a képviselők. A beruházásra 500 millió forintot nyert el a város korábban. Rövidesen elkezdődik a kivitelezés, azonban a régi lámpatestek leszerelése is költséget jelent, amiben meg kell egyezni a területi áramszolgáltatóval.

- Közel 2700 új lámpatest lesz felszerelve ez az összesnek kb. a 25%-a és az előzetes vizsgálatok, szakértői anyagok alapján olyan 50%-os villamosenergia megtakarítást fog majd jelenteni az új beépítésű lámpatesteknek a hatása arról se mondunk le, hogy az elkövetkezendő EU-s fejlesztési időszakban pályázatot nyújtsunk majd be további közvilágítás korszerűsítésére - mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba megyei jogú város polgármestere

A belváros rehabilitációjának első ütemében megszépült Békéscsaba, és felépült a Csabagyöngye Kulturális központ, akkor az érintett területek közvilágítását fedezethiány miatt nem tudták felújítani. A közgyűlés következő napirendi pontjában megszavazták, hogy kompenzációs díjat fognak fizetni annak a helyi szolgáltatónak, aki ezt önköltségen megvalósította. Az utolsó napirendi pontban megválasztották a Békéscsabai Médiacentrum Kft. felügyelőbizottságának új tagjait is. A közgyűlésen a tervezett napirendi pontokon túl felmerült számos aktuális kérdés is.

- A képviselők érdeklődtek arról, hogy a Magyarországot érintő migráns kérdés kapcsán a városvezetés tart e kapcsolatot az érintett hatóságokkal. Megnyugtattam a képviselőket, hogy folyamatosan szinte napra készen tájékozódom az érintett vezetőktől, hogy ez a folyamat hogyan miképpen érintheti majd Békéscsabát. - hangsúlyozta Szarvas Péter

A képviselők beszéltek arról is hogy, az Orosházi úti hídnál tarthatatlanul rossz a közlekedés ami megnehezíti az átjárást Jamina felé. Szarvas Péter elmondta, hogy augusztusban nagyon sokat foglalkozott a probléma megoldásával és a jövőben a kivitelezőnek változtatnia kell annak érdekében, hogy megszűnjenek a torlódások, dugók. A közgyűlés után a polgármester sajtótájékoztatót tartott ahol beszámolt az ülésen történtekről. A következő közgyűlés szeptember végén lesz, amikor újra fontos döntéseket hoznak a város vezetői.

GallériaVideó

Új hozzászólás