Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció nem ért egyet a FIDESZ földpolitikájával és azzal sem, hogy vasárnap a boltok zárva tartanak. Ezekről a témákról tartott sajtótájékoztatót Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Árgyelán György megyei képviselő.

Árgyelán György azzal a kérdéssel fordult a Békés Megyei Kereskedelmi Iparkamarához, hogy hogyan látják a hétvégi nyitva tartásokat megyénkben.  Információi szerint a lakosság 70%-a szeretné, ha a boltok elérhetőek lennének.

- Egyfajta kitérő választ kaptam amiben arról szólt a válasz, hogy itt érdekellentét van a kiskereskedők és a multik között ezt teljesen megértem hiszen a néhány kiskereskedő aki vidéken ki tud nyitni annak mindenképpen ez jó de azért a lakosság többségét figyelembe kell venni az a 70% az 70 %. - mondta el Árgyelán György. a Békés Megyei Önkormányzat képviselője

Az Iparkamara elnöke válaszában ígéret érkezett arra, hogy 1 év múlva részletes kutatás után megfelelő válasszal szolgálnak majd. Nagy-Huszein Tibor részletesen taglalta, hogy lassan végső stádiumba lép az állami földek Fideszes tulajdonban adása, amit szerintük csak kormányváltással lehet megakadályozni.

- Azok a földek, amelyeket az elmúlt időszakban föld mutyiktól hangos zaj kíséretében a klientúrának bérbe adtak azok megfellebbezhetetlenül és visszavonhatatlanul állami tulajdonba fognak kerülni és hosszú távra eldől, hogy MO-n a falvak urai a földes urak a Mészáros Lőrincek és hozzá hasonlók klientúra tagok lesznek. Határozottan tiltakozunk ez ellen, de meg kell mondani, hogy kormányváltás nélkül minden bizonnyal ezt a folyamatot nem lehet megállítani. - hangsúlyozta Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke

A DK is egyetért azzal az elvvel, hogy földet kell biztosítani a kis birtokos gazdáknak, azonban ennek a kivitelezése szerintük nagyon rossz irányba halad. Kétegyháza példáját hozták fel, ahol 20 éve foglalkozott birkákkal egy gazda és egyik napról a másikra elvették tőle földterületet, ahol addig gazdálkodott.

GallériaVideó

Új hozzászólás