Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kistérségi sajtótájékoztató

Szarvas Péter a kistérség elnöke az idei év elején kapta az első információkat a Kistérséggel kapcsolatos problémákról. A polgármester öt szakértői vizsgálatot indított el, melynek eredményeiről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be.

Az elmúlt időszakban parázs vitát kavart, hogy a kistérségi társulásnál és a hozzá tartozó intézményekben bizonyos szempontból kifogásolható szerződéseket kötöttek. Jogi szakértő közbenjárását követően a legvitatottabb hat szerződést azonnali hatállyal megszüntették. Ezen felül a Társulási Tanács 5 szakértői vizsgálatot indított el. A szakértői vizsgálati jelentés gazdasági következményekkel járó megállapítást nem tett. Az informatikai szolgáltatásokat elemző jelentés alapján 6 szerződés tartalmának szükséges a pontosítsa. Ezen felül közbeszerzésekről és a pénzügyi szabályokról szóló ellenőrzéseket kezdeményeztek.

- „A beszerzéseket közbeszerzési szempontból vizsgáló szakértő megállapította, hogy az elmúlt négy évben a kistérségi társulásnál és a négy intézménynél tizenhat esetben elmulasztották a közbeszerzési eljárást lefolytatni pedig indokolt lett volna. A negyedik szakértői vizsgálat a társulásnál és az intézményeknél meglévő ügyviteli szoftverek és informatikai szolgáltatások tárgyában zajlott itt a szakértő megállapította, hogy szükséges még további elemzés a tárgyban, illetve azt, hogy mindenképpen a szolgáltatókkal megkötött szerződések pontosítása kiegészítése mellékletekkel való ellátása indokolt. - mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Az eredmények igazolták, hogy a részletes felülvizsgálatokra szükség volt, mégpedig az alaptalan vádaskodás elkerülése érdekében.

- Ahogy eddig is vállaltam most is ezt képviselem, hogy fontos nekem és a munkatársaimnak az, hogy a kistérségi társulásnál nyújtott szolgáltatás színvonala megmaradjon, úgy, hogy a működés megfeleljen a törvényes előírásoknak. – hangsúlyozta Szarvas Péter

A polgármester ígérete szerint az ellátott 7-800 gondozott és a közel 300 ott dolgozó alkalmazott nyugalma érdekében, mindent meg fognak tenni a továbbiakban is.

GallériaVideó

Új hozzászólás