Az ország 147. kormányablakát adták át Dévaványán

Az állam és az állampolgárok közötti közvetlen kapcsolattartást segíti elő a kormányablakok létrehozása. Megyénkben már a 8. integrált kormányzati ügyfélszolgálat készült el. Az országban először nem járási székhely településen, Dévaványán.

A kormány fontos célkitűzése volt a középszintű közigazgatás átszervezése. Az állampolgárok így egyetlen helyen tudják majd intézni a hivatalos ügyeiket, színvonalas ügyfélkiszolgálással, az ügyintézés menetének egyszerűsítésével és gyorsításával. Dévaványán a megyében 8.-ként adták át a kormányablakot.

- Ami a legfontosabb, hogy az itt élő embereknek nem kell elutazniuk. Nem kell elutazniuk, egyelőre még csak néhány száz ügytípusban tudnak ügyet intézni, de ez a későbbiekben több ezerre fog nőni, a különböző nyugdíj ügyintézéstől a családi pótlékig, vagy ahogy hallhattuk már, tulajdoni lapot itt Dévaványán is lehet kérni, nem kell Gyomaendrődre átutazni. Azt gondolom, mind-mind olyan szolgáltatás, ami az itt élők kényelmét és komfort érzetét javítja. - mondta el Valánszki Róbert, a Dévaványai Közös Önkormányzati Hivatal polgármestere

Országosan a dévaványai a 147. kormányablak. Amiben nem különbözik a többitől, hogy teljesen akadálymentesített, illetve hogy vakok és gyengén látók számára úgynevezett Braille-írással (bráj) könnyítették meg az ügyintézést, amiben viszont különbözik, az az, hogy ez az első az országban, ahol nem járási székhely településen építették ki az ügyfélszolgálatot. Ennek egyik oka a városban rejlő potenciál.

- Természetesen az is nagyon fontos volt a helyszín kiválasztása mellett, hogy Dévaványa egy nagyon jelentős települése Békés megyének. Történelmi hagyományai, az a meglévő szellemi humánerőforrás, ami a településen rendelkezésre áll, mindenképpen alkalmassá teszi arra, hogy a területi közigazgatásnak itt egy fontos helyszíne legyen a megyében. - hangsúlyozta Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja

A dévaványai kormányablak kialakításánál is az volt a cél, hogy a környéken élők ne érezzék magukat elveszetten a bürokrácia labirintusában, hanem gyorsan, pontosan kapjanak közvetlen segítséget ügyeik intézéséhez.

GallériaVideó

Új hozzászólás