Ballag már a vén diák...

Középiskolai ballagásokat tartanak ezekben a napokban szerte a városban. A gimnáziumok, szak- és szakközépiskolák végzősei búcsút vesznek iskolájuktól, tanáraiktól és diáktársaiktól, hogy a sikeres záróvizsga után újabb intézményben folytassák tanulmányaikat vagy a munka világába elhelyezkedve megkezdjék önálló életüket.

Még egy utolsó osztálykép, néhány bíztató szó, szülői ölelés és baráti kézfogás. Majd eljött az utolsó osztályfőnöki óra, amely egy meghatározó időszak egyik utolsó állomása volt. Ezt követően elindultak a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium végzősei, hogy végigjárják azt az intézményt, ahol az elmúlt éveket töltötték.

A diákok, miután elbúcsúztak az intézmény falaitól, a Kórház utcai sportpálya felé vették az irányt, hiszen itt tartották a ballagási ünnepséget, amelyre ebben az évben 305 végzős diák volt hivatalos. Itt Ákos Ilyenek voltunk című dala fogadta őket, amely méltó volt ehhez az alkalomhoz

A diákokban lassan beérik az az igyekezet, amit talán nem mindig önszántukból, sokkal inkább szüleik, tanáraik bíztató szavára értek el. Éppen ezért Gajdács Tibor intézményvezető is azt erősítette köszöntője alkalmával a fiatalokban, hogy kitartással bármit elérhetnek.

A tanulók mostanra kinőtték korábbi kereteiket, lezárult egy korszak, amely után új kapuk és lehetőségek nyílnak meg előttük. Az ambíció és a tudásszomj hajtja őket tovább, de városuk mellett a biztos támaszt nyújtó iskola is mindig visszavárja őket.

A búcsú előtt a végzősök közül elismerésben részesültek azok, akik az itt töltött évek alatt kiemelkedőt nyújtottak a versenyeken, a közösségért végzett munkában vagy éppen a tanulmányi eredmények területén.

Mielőtt azonban a ballagók végleg búcsút vesznek iskolájuktól, még legtöbbjük számára hátra van egy nagy próbatétel, az érettségi vizsga. Az írásbeli megmérettetéseket jövő héten, a szóbeliket pedig júniusban tartják.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Gál Csaba

 

GallériaVideó

Új hozzászólás