Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Menekült-helyzet

„Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik. 2015. október elejéig a Magyarország határait illegálisan átlépők száma meghaladta a 312 ezer főt. Európa és Magyarország példátlan nagyságú, tömeges népvándorlással áll szemben.” Fogalmazott Dankó Béla országgyűlési képviselő a magyarországi menekülthelyzetről szóló sajtótájékoztatóján.

Dankó Béla sajtótájékoztatóján elmondta: A magyar emberek nemzeti konzultáció keretein belül döntöttek: az országot meg kell védeni. Magyarországnak a schengeni egyezményben is rögzített kötelezettsége az ország és az Európai Unió külső határainak védelme. Magyarország minden lépése, ebből a parancsoló kötelességből vezethető le.

- Magyarország kormánya felkészült arra, hogy akár a Schengeni határ további területein is fizikai határzárat húzzon fel, és azt gondolom, hogy azokkal a döntésekkel, amelyek mint a rendőrségnek, mint pedig a honvédségnek különböző jogkörökkel való felruházása kapcsán a magyar kormány tett ezzel lehetőség van arra, hogy meg tudjuk itt védeni Békés megye határait. - mondta el Dankó Béla, országgyűlési képviselő

Fel kell hívni a figyelmet az ellenzéki politikusok felelőtlen kijelentéseire, mely akadályozza és akár súlyosbíthatja is a migrációs helyzetet. Sok európai és magyar politikus nem látja az illegális bevándorlás veszélyeit, mely komoly terrorveszélyt is rejthet magában. Korábban e témában Vantara Gyula országgyűlési képviselő is tartott sajtótájékoztatót. Véleménye szerint a migránskérdésben a magyarországi pártok két csoportra oszthatóak.

- Az egyik – ide tartozik a kormányzó párt – akik erőteljes lépésekkel határozottan az európai törvények európai előírások betartására törekszik, és van egy másik csoport, a szocialisták, a liberálisok és a jobbik is ebbe a csoportba tartozik akik bizonyos körülmények és bizonyos okok miatt ebben nem következetesek - hangsúlyozta Vantara Gyula, országgyűlési képviselő

Dankó Béla a felelőtlen kijelentések tükrében kéri a magyarországi és európai politikusokat a felelős politizálásra. Fontos, hogy különbséget tegyenek a helyzet megoldása és a helyzet kezelése között. A megoldásra Magyarország nem tud vállalkozni, de készen állunk arra, hogy kezeljük.

GallériaVideó

Új hozzászólás