Sneider Tamás Újkígyóson

A kvótarendszert nem támogatjuk!- mondta Sneider Tamás a Jobbik alelnöke, aki ebben a témában és a férfiak korábbi nyugdíjba vonulásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót és lakossági fórumot Újkígyóson.

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy 40 éves munkaviszony után a férfiak nyugdíjba mehessenek. El is kezdték az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazást írjanak ki erről a kérdésről, azonban komoly akadályokba ütköztek.

- Az alkotmánybíróság egy gyakorlatilag politikai utasításra olyan határozatot hozott, hogy mégsem lehet folytatni az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás legyen erről a kérdésről Magyarországon. - mondta el Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért alelnöke

A Jobbik elutasítja azt a rendszert, ami kvóták szerint állapítaná meg, hogy mely európai ország mekkora részben veszi ki a részét a migrációs krízis kezeléséből. Tartanak attól is, hogy az itt regisztrált embereket Németország-, illetve az egyéb nyugati országok vissza fogják küldeni Magyarországra.

Szerintük az ország határait is jobban meg kellene védeni.

- Mi mindenképp azt szeretnénk elérni, hogy álljon vissza a határőrség Magyarországon hiszen egyetlen shengeni ország vagyunk Európai shengeni ország aminek nincsen határőrsége hiszen ez legutoljára végülis végérvényesen 2012-ben szűnt meg a FIDESZ kormányzás alatt. - hangsúlyozta Sneider Tamás

A Jobbik szerint arra is rámutatott ez az időszak, hogy Európa vezető politikusai sok esetben mennyire felelőtlenek és sokszor csak belső pártpolitikai érdekeik alapján nyilatkoznak.

GallériaVideó

Új hozzászólás