Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Demokratikus Koalíció sajtótájékoztató

300 évvel ezelőtt került sor Békés megye újraszervezésére.  A Demokratikus Koalíció ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót, ahol Árgyelán György beszélt arról, hogy a jelenlegi kormány nagyban szűkítette a megyei jogköröket.

A megyei önkormányzat méltóképpen szeretné megünnepelni az évfordulót, amivel a Demokratikus Koalíció is egyet ért, azonban szerintük az ünnepi öröm mellé üröm is társul – mondta Árgyelán György. A képviselő szerint a jelenlegi FIDESZ kormány úgy alakította át az önkormányzati struktúrát, hogy a megyék és a városok döntési köre nagyban csökkent.

- Nem csak a települések de a megyék jogosítványait is ha úgy tetszik kiüresítették elvették a megyei vagyonokat a megyéhez tartozott a megyei korház a megyei középfokú szakmunkásképzők, sok szociális intézményt ezek nincsenek itt ugyanakkor azt is mondanom kell, hogy sok olyan feladat van megye szinten amit egy ilyen választott testületnek nem csak tájékoztató szinten hanem ténylegesen a beleszólás jogával élve elindítani egyfajta stratégiát amely  a megye további fejlődését biztosítaná. - mondta el Árgyelán György, a Békés Megyei Önkormányzat képviselője

A sajtótájékoztató után a képviselőt arról is kérdeztük, hogy mennyiben változott a DK migrációs kérdéssel kapcsolatos véleménye a Párizsi események után.

- Párizsban elkövetett nagyon csúnya és nagyon elítélendő terrortámadás azt gondolom, hogy a migráns kérdéssel nem hozható összefüggésbe. Lehet ezt mondani, de a menekültek azok egy háború, egy robbanás elől menekülnek és jönnek Európa felé. A párizsi ember pedig a terrorizmus és ma már kiderül lassan lassan, hogy ezek a terroristák itt élnek velünk Belgiumban Franciaországban és sok helyen másutt, ezektől kellett megijedni a párizsi embereknek vagy a Párizsban szórakozó fiataloknak én ezt a kérdést nem mosnám össze mert ezzel nem oldjuk meg a feladatot. - hangsúlyozta Árgyelán György

Árgyelán György kifejtette: Európának az Európai Uniónak közös védelmi rendszert kell kialakítania és ebbe a rendszerben meg kell oldani a közös hírszerzés kérdését.

GallériaVideó

Új hozzászólás