Idén is várja a fiatalokat a Békéscsabai Torna Club

Ónodi Henrietta, Varga Adrienn, Böczögő Dorina, Makra Noémi és még sorolhatnánk a legnagyobb neveket azok közül a tornászok közül, akik a békéscsabai tornaoktatásnak köszönhetően világraszóló sikereket értek el. A Békéscsabai Torna Club minden évben töretlenül elölről kezdi a foglalkozást a legfiatalabbakkal.

A Bukfenc Akadémia berkein belül ismét sok tehetséges kislány nevelkedik Békéscsabán. Háromtól, hat-hét éves lánykák végzik az alapgyakorlatokat, ahogyan anno az 5 éves Ónodi Henrietta is kezdte. Ebben a világhírű klubban a fiatalok megismerkedhetnek egy olyan közeggel, ahol kiemelten fontos az önfegyelem, magatartás, amit az iskolában is kamatoztathatnak. A szakemberek már ilyenkor éles szemmel figyelik a kis tehetségeket.

- Nagyon sok kritériuma van annak, hogy valaki élversenyző legyen. Sok mentális feltétel kell, amit ilyenkor szeretünk kialakítani, szeresse meg azt a feladatot, amit itt kap. Ezek játékos feladatok, nincsenek különösebb kritériumai. Azt szeretnénk elérni, hogy vágyódjon ide. Hogy ha az ambíció kialakult, a többit eldönti majd a munka, amit végeznek. Azt szoktam mondani, hogy ne mi szelektáljuk, kiből lesz jó tornász, hanem majd a munka eldönti. – mondta el Lukács József, a Békéscsabai Torna Club mesteredzője

Abban az esetben, ha a gyerek és a család úgy dönt, hogy e sportág mellett kötelezik el magukat, akkor tornaosztályokba lehet beíratni őket. Ilyenkor a hétköznapi tanulmányok mellett a torna is szerepel a tantervben. A tanító nénivel eljönnek a clubba, és itt végzik a gyakorlatokat, felügyelet mellett. És hogy miért is hasznos a legfiatalabb kortól elkezdeni ezt a sportágat, arról Lukács József mesteredző beszélt.

-  Leginkább az úszás és a torna az amelyik akár 3 éves kortól is, ha szakszerű kezekbe kerül, akkor jól oktatható. Ilyenkor alakulnak ki olyan idegpályák, ami a pontos mozgáshoz szükségesek, ez a két sportág alapja is más sportágaknak, Került innen ki atléta, súlyemelő, országos bajnok is lett belőle, első osztályú bajnokként is megállta a helyét. Tehát alapja tud lenni más sportágaknak. – hangsúlyozta Lukács József, a Békéscsabai Torna Club mesteredzője

A játszótéri gyakorlatokkal a mozgáskészséget mérik fel, tudjanak kúszni, mászni, egyensúlyt tartani, és pótolják mindazt, amit a mai kor gyermeke elmulaszt a négy fal között. Aki kedvet kapott, január 27-28-án látogasson el a Békéscsabai Torna Club nyíltnapjára.

GallériaVideó

Új hozzászólás