Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Nyílt napot tart a Szarvasi Pedagógusképző Intézet

Közeledik a felsőoktatásba való jelentkezés időszaka, amikor is a végzős középiskolás tanulóknak el kell dönteniük, milyen pályára szeretnének lépni a továbbiakban. A szarvasi pedagógusképző kar nyílt nappal várja a fiatalokat.

2014. augusztus elsején a Szent István Egyetemből kilépve, a Gál Ferenc Főiskola szervezeti keretébe, egyházi fent tartásba került a szarvasi pedagógusképző intézet.

- A szarvasi képzés mindig az óvoda pedagógusképzésről volt híres, hiszen amikor 1959-ben három óvónőképző felsőfokúvá vált, az egyik Szarvas volt. Ehhez a hagyományos képzéshez került a tanítóképzés és a bölcsödére is gondolva, csecsemő és kisgyermek nevelő képzés is folyik nálunk. - mondta el Lipcsei Imre, a Gál Ferenc Főiskola dékánja

Az Óvónő és tanítóképzés esetében nemzetiségi szakirányok is megjelennek az oktatásban, ami annyit jelent, hogy a hallgatók a diplomájuk mellé kapnak egy kiegészítő oklevelet, amely lehetővé teszi számukra, hogy nemzetiségi óvodákban és iskolákban tanítsanak. Ezek a képzések román, német, cigány és szlovák szakirányok lehetnek. Akik érdeklődnek a képzések iránt a főiskola idén is nyílt nappal várja a diákokat február 5-én.

- Örülök annak is, amikor nemcsak a leendő hallgatóink jönnek el érdeklődni, hanem elkísérik őket a szülők is. Már volt egy nyíltnapunk novemberben, nagyon sok szülő eljött, mert jó megnézni azt, hogy hova is jön a gyerek. Úgy gondoljuk, hogy Szarvas város minden kisváros előnyét és hátrányát fel tudja vonultatni. Mi az előnyöket próbáljuk kihasználni, a másik előnyünk az, hogy a gyakorló mellett a kollégiumunk is itt van egy udvaron velünk. Tulajdonképpen egy objektumba a hallgató, ha felkel, nem kell villamosra várnia csak átsétál a főépületbe órákra, át tud menni a gyakorlóba gyakorlati képzésre. – hangsúlyozta Lipcsei Imre, a Gál Ferenc Főiskola dékánja

Az intézményben összesítve, jelenleg közel ezer hallgató vesz részt az oktatásban, ebből 300 nappali tagozaton tanul. A vezetőség bízik benne, hogy ez a létszám még nőni fog, hiszen az iskola egy új szak indítását tervezi. Az agrár-mérnök tanári szakot először levelező képzésben indítják Szarvason és Mezőtúron.

GallériaVideó

Új hozzászólás