Pénteken tizenhatodik alkalommal adták át a Bárka-díjakat

Pénteken tizenhatodik alkalommal adták át a Bárka-díjakat. Ezt az elismerést azok a szerzők kaphatják meg, akik hosszú ideje kitartóan publikálnak a Bárka című folyóiratban, valamint az adott évben – tehát 2015-ben - értékes írásokkal örvendeztették meg a kiadvány olvasóit.

Ez alkalommal is öt-hat szerző közül választották ki a szerkesztők a legjobb kettőt, akik végül átvehették az elismerést. Orbán János Dénes többször szerepelt már a nyomtatott- és online felületeken, valamint a Papírhajó rovatban is, így ő lett a 2015-ös év egyik díjazottja.

- Az utóbbi években Békéscsaba folyóirata, irodalmi folyóirata a Bárka kivívta magának az első helyet Magyarországon. Nem csak én állítom azt, hogy a legolvasottabb, legnépszerűbb, legszakszerűbb folyóirat, hanem számtalan kollégám. Úgyhogy a Bárkában megjelenni az dicsőség és büszkeség, Bárka-díjat átvenni meg egy felemelő kitüntetés. – mondta el Orbán János Dénes költő, író

Halmai Tamás is nagyon sok oldalú alkotó, hiszen kritikát, esszét, tanulmányt, verseket és prózát is írt már a Bárkában. Aktív munkája miatt igazán kiérdemelte ezt a díjat, vita egyáltalán nem volt a szerkesztők között.

- Azt hiszem, hogy a Bárka folyóirat és a Bárka-díj is egyre kitüntetettebb helyet foglal el a kortárs magyar irodalmi életben. Az utóbbi évek legörvendetesebb fejleménye volt az, hogy a Bárka-folyóiratot Elek Tibor főszerkesztésével ez a szűk, de annál lelkesebb és elhivatottabb szakértő szerkesztői gárda milyen színvonalra és milyen valódi szellemi műhellyé tudta fejleszteni és kiteljesíteni. – hangsúlyozta Halmai Tamás költő, kritikus

Hamarosan megjelenik a Bárka következő száma is, melyben több Békés megyei szerző műveit, valamint a Bárka-díjas Halmai Tamás írását is megtalálhatják a folyóirat olvasói.

GallériaVideó

Új hozzászólás