Ásotthalom polgármestere Békésen beszélt

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere Békésen beszélt a migrációs kérdésekről tartott lakossági fórumon. Szerinte fel kell készülni az önkormányzatoknak arra, hogy a román magyar határon keresztül érkeznek majd menekültek az országba.

A román határ melletti település polgármestere a lakossági fórum előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy az utóbbi hetekben újabb migránscsoportok jelentek meg a déli határnál.

- Több hónapos nyugalom és csönd után most ismét megjelentek csoportok nagyon fontos kiemelni, hogy ezek szervezetten érkeztek a szerb oldalról oda a mi határszakaszunkra kizárólag 100 %-ban fiatal férfiakból álltak ezek a csoportok tehát nem voltak gyerekek nem voltak nők és azt gondolom, hogy ezek tesztelés jelleggel érkező csoportok voltak tehát az embercsempész hálózatok próbálgatják a magyar szerb határt hiszen azt már tudhatjuk, hogy Horvátország Szlovénia és Ausztria is a határai teljes fizikai lezárásán gondolkodik  így aztán rendkívül kell őriznünk nem csak  a magyar szerb határt hiszen érkeztek hozzánk hírek arról, hogy a szerb román határon már szintén próbálkoznak ugyanezek a szerbiai embercsempészet hálózatok tehát nagyon komoly esély van arra, hogy a magyar román határon megjelenhet az a fajta invázió ami a magyar szerb határon ott a mi térségünkben tavaly lezajlott – mondta el  Toroczkai László, Ásotthalom nagyközség polgármestere.

Az említett országokban ezen gondolatok alapján még nem született döntés a határzárakról. Toroczkai László saját tapasztalatai alapján beszélt a határvédelem megszervezéséről is.

A mezőőr elsődleges feladata nem a migránsok felkutatása, sokkal inkább a termőföldön lévő termények, termékek, felszerelések, eszközök, haszonállatok és építmények védelme.

GallériaVideó

Új hozzászólás