Békéscsabai képviselő-testület

A 2016-os költségvetés volt a legfontosabb napirendi pont a Békéscsabai képviselőtestület ülésén, amiről közel 4 órás vita alakult ki. Városunk polgármestere, az MSZP és a FIDESZ értékelte a közgyűlési döntéseket.

A múlt havi első olvasatba aggodalmat keltő közel 700 milliós hiányt sikerült kompenzálni plusz adó bevezetése és adóemelés nélkül.  Az MSZP sajtótájékoztatóján Fülöp Csaba két fő elemet emelt ki.

A másik fontos téma, amiről Fülöp Csaba beszélt az a gazdaságsegítése. Szerinte nagyon fontos, hogy új típusú gazdaságfejlesztési elemeket továbbgondolták, ilyenek például a vállalkozói kerekasztal vagy a vállalkozói információs rendszer, illetve bekerült az MSZP javaslata alapján az úgynevezett Online karrierkövetési rendszer, ami segíti majd mind a munkavállalókat, mind a cégeket. A FIDESZ frakció is meg van elégedve a költségvetéssel Herczeg Tamás tanácsnok szerint egy feszített, de egyensúlyban lévő költségvetést fogadtak el, ami a kötelező mellet nagyon sok önként vállalt feladatot is tartalmaz, és a legfontosabbat tűzi ki célul: Békéscsaba fejlődését.

A FIDESZ sajtótájékoztatóján szó esett a hitelfelvételről is, amivel kapcsolatban nagyon fontos kiemelni azt, hogy nem a város működéséhez szükséges hanem azt a 450 millió forintot fejlesztésekre fogják felhasználni. Szarvas Péter polgármester is kiemelte a legfontosabb pontokat a költségvetésben. Elmondta, nagyméretű infrastruktúra-fejlesztés lesz a városban, ami 67 utcát érint. Nagyon fontosnak tartja azt is, hogy a jaminai egészségház átfogó rekonstrukciója megkezdődik idén, illetve azt is, hogy a szociális rendszer keretében továbbra is törődnek majd a rászorulókkal. A Csaba kártya program eddigi eredményeiről és egy jövőbeli számításról is beszélt.

GallériaVideó

Új hozzászólás