Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Családi életre nevelés

Bemutatták Békéscsabán is a Családi életre nevelés módszerét, programját. A 2011-ben kihirdetett Nemzeti alaptanterv lehetőséget ad az iskolák nevelőtestületeinek, hogy döntsenek az évfolyamonkénti órakeret 10%-ának felhasználásáról. Így lehetőség nyílik arra, hogy a program akár külön tantárgyként jelenjen meg a tantervben.

Az Egyensúly AE Egyesület és a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház meghívta Békéscsabára a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesületet, hogy bemutassa a Családi életre nevelés módszerét. Ez a program már több városba eljutott, sőt az országhatárokon túl is megismerték. A fiatalok sok mindent tanulnak az iskolában, az egyesület pedig próbál az élet tanulásához családi szempontok alapján segítséget adni.

2013 őszétől az új Nemzeti alaptanterv a családi életre nevelést bevezette, mint kiemelt fejlesztési terület a nevelésbe, és mi ilyen külső segítők vagyunk ebben a folyamatban. Ilyen módon jöttünk Békéscsabára. Innen szakemberek elvégezték képzésünket Egerben és azt mondták, hogy itt a helye Békéscsabán a programnak. –mondta el Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes szakmai felelős

Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület

Családban éli jó, a családi élet feladat, meg kell tanulni az együttélés szabályait.” Ez a rendezvény legfőbb mondanivalója. Ezen a napon egy „Ciklus Show” keretein belül 10-12 éves lányoknak adnak felvilágosítást. Egy szőnyegnyi méretben jelenítették meg a női nemi szervet, melyen a megtermékenyítés csodáját mutatták be. A nap második felében pedig a boldogabb családokért előadást láthatták, ahol hallhattak a résztvevők az önismeretről, önértékelésről, kommunikációról, szerelemről és a család fontosságáról.

Az ember eredeti élőhelyét veszélyek fenyegetik, és ha nincsenek ilyen fontos értékeink, akkor önpusztítás, amiről beszélünk. Ezért fontos, hogy tudatosítsuk az értékeinket, a család az érték, a nevelés pedig lehetséges, nem megalázó, hanem felemelő, nevelni annyi, mint növelni, gazdagítani az embert, és a családi életre való nevelés pedig az ember egészségét szolgálja a kisebb és nagyobb közösségben egyaránt. –hangsúlyozta Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök

A program módszertani gazdagsága túlmutat önmagán, hiszen különös hatékonysággal segíti a fiatalok önálló gondolkodásának fejlesztését. Támogatja őket önismeretük elmélyítésében, segíti a pozitív ön- és társkép kialakítását és a pozitív értékrend felépítését.

GallériaVideó

Új hozzászólás