Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabán zenélt a Syrius Legacy együttes

Nagy érdeklődés mellett adott koncertet a Syrius Legacy együttes a békéscsabai Meseház udvarán. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakán végzett együttes tagjai azok számára is közel hozzák ezt a műfajt, akik annak idején nem ismerték a legendás Syriust.

Az estet Bodrogközy Rita békéscsabai énekesnő fellépése nyitotta meg.

Ezt követően, Veres Krisztina, a Meseház vezetője köszöntötte a közönséget, majd Maloschik Róbert foglalta össze a Syrius Legacy születéstörténetét. A SYRIUS LEGACY koncertje nyitotta a 2016. évi Muzsikáló Udvart Békéscsabán a Meseházban, a Magyar Jazz Ünnepe vidéki koncertsorozatának legkeletibb állomásaként. A Meseházi Alapítvány negyedik alkalommal volt házigazdája a Magyar Jazzszövetség és a Nemzeti Kulturális Alap által megálmodott és támogatott országos rendezvénysorozat vidéki állomásának.

- Én vagyok a szülőapjuk, mert 2 és fél évvel ezelőtt körülbelül, kitaláltam azt, hogy akkor lett az ős Syrius tenor-szaxofonosának, Ráduly Mihálynak a 70-edik születésnapja. Gondoltam, hogy így köszöntöm föl, hogy összerakom ezt az együttest a legtöbbet foglalkoztatott, nagy tehetségű, fiatal, magyar jazz muzsikusokból. – mondta el Maloschik Róbert, a JazzMa Portál főszerkesztője

A Meseház udvara zsúfolásig megtelt az igényes zenére érzékeny hallgatósággal. Az együttes és az eredeti Syrius kapcsolatáról Fonay Tibor, a formáció basszusgitárosa és Benkó Ákos, énekes, dobos beszélt a Csaba TV-nek.

- Egy nagyon erős zene, egy nagyon határozott zene, az akkori kornak a tulajdonképpen politikai mintáit és berendezkedését próbálta valahogy reflektálni. Mi ezt igazából akkor nem értettük, és zenei szempontból egy nagyon erős és markáns mondanivalója van. Mi inkább ezt próbáltuk megfogni, én úgy gondolom, hogy amikor először találkoztam a Syrius-al, akkor ez volt az, ami megfogott benne. – hangsúlyozta Fonay Tibor, a Syrius Legacy basszusgitárosa

- Nekem gyerekkori hatásom volt a Syrius, nagyon régóta szeretem a zenéjüket, kifejezetten Orszáczky „Jackie” éneklését és Veszelinov András dobolását, mondhatom, hogy fiatal koromtól ismerem és nekem nem volt meglepő az, ha Robi bácsi rám gondolt, amikor ezt a zenekart ő össze akarta hozni – emelte ki Benkó Ákos, a Syrius Legacy dobosa, énekese

A Meseházban 15 éve működő jazz-klub látogatói és számos érdeklődő, mintegy 150 fő vett részt az eseményen. A Muzsikáló Estek következő fellépője a Brothers In Art nevű formáció lesz, akiket május 28-án, szombaton este 20:00 órától láthatnak az érdeklődők.

GallériaVideó

Új hozzászólás