Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Értékelték a május havi közgyűlést

Május havi ülését tartotta csütörtökön Békéscsaba képviselőtestülete. A napirendek során megint fontos kérdésekről döntöttek a képviselők, amelyeket pénteken napon értékelt Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakciója illetve az MSZP és a Jobbik képviselői.

A városi cégek beszámolói között tárgyalták a Vagyonkezelő zrt. és a DAKK. zrt múlt évi teljesítményét is. Szarvas Péter polgármester szerint ezeknek a cégeknek a jövőben jobb teljesítményt kell nyújtaniuk.

Továbbá kifejtette, hogy a térfigyelő kamerarendszer tovább bővül a városban a mostani döntés alapján: a Vasútállomás környékén helyeznek el 16 db kamerát. A Békéscsabai FIDESZ frakciója szerint is jó döntés a kamerarendszer bővítése. Herczeg Tamás tanácsnok elmondta a véleményét a fakivágásokkal kapcsolatban is.

Az utolsó fásítási terv 1993-ban készült ezért a Fidesz képviselői úgy gondolják, hogy van mit tenni ebben az ügyben is. Kifejtették véleményüket a város honlapjával kapcsolatban is: szerintük elavult, kevés rajta az információ a lakosság felé, amin minél hamarabb változtatni kell. Az MSZP nagyon örül annak, hogy A képviselők úgy döntöttek, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek számára nyári gyermekétkeztetési programot indítanak. Miklós Attila az MSZP Békéscsabai elnöke elmondta ezzel kapcsolatban, hogy örül annak, hogy Békéscsaba nem azt az irányt követi, amit a kormány ebben a kérdésben.

A programban részt vevő gyermekek napi egy adag meleg ebédet kapnak a június 20-a és augusztus 17-e közötti időszakban, 43 munkanapon keresztül. Szabóné Kocziha Tünde a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Alföldvíz Zrt. helyzete kilátástalannak tűnik.

A legfontosabb döntésekről a képviselők véleményét jövő héten, szerdán a Híradó után láthatják Városnéző műsorunkban.

GallériaVideó

Új hozzászólás