Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Árpád pálinka

A békéscsabai Árpád pálinka terméke nyerte el a Magyarország idei legjobb pálinkája címet a 2016-os pálinka ország kóstolón, valamint az ország legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést is megkapta.

A zsűri Magyarország idei legjobb pálinkájának címét egy békéscsabai pálinkafőzde prémium piros vilmoskörte pálinkájának ítélte. 

A prémium sorozatunkból a piros vilmoskörte lett 2016 Magyarország legjobb pálinkája, ezt a díjat még nem sikerült elnyernünk, úgyhogy nagy megtiszteltetés, hogy most a szakmai zsűri a mi pálinkánkat választotta ennek a kitüntetéséül. - mondta el Nagy Árpád főzőmester Árpád Pálinka

Egy normatív bírálati rendszer alapján pontozták a pálinkákat, mely 4 kategória 5-5 pontjából tevődik össze. Az aranyérem 18, az ezüst 16, míg a bronz 14 ponttól volt elérhető. Ha a termék hibás, nem kaphatott érmet. A versenyt a Pálinka Nemzeti Tanács írta ki, melyben egy szakmai zsűri stábot hívtak össze és az eredmények titkos szavazással dőltek el. Ez alkalommal 51 főzde vett részt a megmérettetésen.

Az aranyérmesek közül a championokat választják ki. Az pedig az össze gyümölcs kategórián belül választanak, almatermésűek, csonthéjas termésűek, szőlő termésűek közül 1-1 úgynevezett champion bajnokot. Majd a bajnokok kiválasztása után – idén 24 champion bajnoki díjat osztottak ki – választanak még egyet, hiszen ezek már igazából mind tökéletes bajnok, ezek közül az egyik nyeri el az ország pálinkája címet. - tette hozzá Nagy Árpád főzőmester Árpád Pálinka

Nagy Árpád elmondta, hogy többek között a szerencsének is köszönhető az Ország Pálinkája díj, hiszen bírálóként egyéni ízlés kérdése is, hogy a zsűri kiválassza például pont a körtét. Valaki a birsre, valaki a körtére fogékonyabb, jobban díjazza. Az Ország Pálinkája díj mellett idén - a tavalyi évet követően második alkalommal - a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést is megkapta. 

Többek között azért, mert a benevezett pálinkáink érmesek lettek, 9 aranyérem, 14 ezüstérem, 1 bronzérem. Én azt gondolom, hogy a tavalyi évhez képest is léptünk előre. Ami nagy szám, és nem volt még a verseny történetében, hogy valaki 7 champion díjat nyert. Tehát a 24 kategória győzelemből 7-et sikerült úgymond hazahozni - hangsúlyozta  Nagy Árpád főzőmester Árpád Pálinka

Mindez azt jelenti, hogy a főzde széles spektrumon mozog, nem csak szilvában és helyi gyümölcsökben, hanem például feketecseresznyében, vörös törkölyben és faeperben is elnyerte a szakmai zsűri elismerését.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás