Sporthétfő a főtéren

A sportegyesületek ismét kiköltöztek a békéscsabai főtérre! Idén első alkalommal rendezték meg a sporthétfő elnevezésű családi programot, ahol az érdeklődők olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a darts, a torna vagy az aikido.

A rendezvény célja, hogy a békéscsabaiak vagy akár a városba érkezők közelebbről is megismerhessék a városban működő sportegyesületek életét és kipróbálhassák a különböző sportágakat. A megyeszékhely önkormányzata 2014-ben rendezte meg először a Sporthétfőt, amely azóta is minden évben nagy sikerrel mozgatta meg a város lakóit és az idelátogatókat.

Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság

Az idei év a harmadik év, ezt egy hagyományteremtő szándékkal indítottuk el. Valójában a cél az, hogy mindazok, akik Békéscsabán élnek és mindazok, akik esetleg ide látogatnak, egy olyan plusz lehetőséget, egy olyan pluszt kapjanak ettől a főtértől, a Szent István Tértől, ami egy nagyon jó kezdeményezés, ilyen a sporthétfő, mondhatom azt is, hogy ez egy sportág választó. -mondta el Bíró Csaba elnök Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság

Hétfőn többek közt az atlétika, az aikido és a fitness iránt érdeklődők láthattak bemutatókat, de helyet kapott a női labdarúgás, a torna, az aerofit és a darts is. 

 Eljönnek és meg tudnak ismerkedni azokkal a sportágakkal, amik egy következő egészséges generációnak az alapjai. Bízunk benne, hogy be tudjuk őket csábítani a tornatermekbe, akár szabadtérre, úgyhogy ez a célja, hogy minél többen sportoljanak itt Békéscsabán. - tette hozzá Bíró Csaba elnök Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság

A Csabai Nyár keretein belül a Sporthétfő, augusztus 22-ig tart, minden hétfőn megrendezik Békéscsaba főterén, számos klub bemutatkozásával. A következő héten többek közt, súlyemeléssel, lábtenisszel és sportkutyás ügyességi bemutatóval várják az érdeklődőket és a sportolni vágyókat.

GallériaVideó

Új hozzászólás