Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Európai minimálbérért harcolna az MSZP

100 ezer forintos minimálbér bevezetését szorgalmaznák a szocialisták - hangsúlyozta Winkfein Csaba. Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján ismertette a párt programját.

A politikus az MSZP irodájában beszélt az európai szocialisták által összeállított programjukról. Ez alapján a párt küzd az európai minimálbér bevezetéséért, amelynek összegét nettó 100 ezer forintban állapítanák meg. Fontosnak tartják a hazai nyugdíjak európai szintjére emelését is, emellett lényeges eleme még a programnak, hogy az alapvető élelmiszerek áfája egy számjegyű legyen. 

- Ez azt jelentené, hogy azonnali 20 %-os árcsökkenés lenne ezen élelmiszerek körében és így azonnal, érdemben tudnánk segíteni a családoknak, hiszen ma azt látjuk, hogy az országban körülbelül 500 ezer gyermek éhezik naponta – fejtette ki a Winkfein Csaba képviselőjelölt.

Emellett a képviselő beszámolt még az Ifjúsági Garancia programról is, mely a 30 év alatti fiatalok képzését és elhelyezkedését segítheti elő. Ennek köszönhetően a cégek és a vállalkozások jelentős forrásokhoz juthatnak, hogy a fiatal munkavállalókat alkalmazni tudják. Az Európai Uniós lehetőség már rendelkezésre áll a tagok számára, a párt azt szeretné elérni, hogy a Fidesz mihamarabb vezesse be a programot.

Végezetül a képviselőjelölt arra kérte a választókat, hogy mindenképpen menjenek el szavazni május 25-én, hiszen az eredmények a következő 5 évet jelentősen meghatározhatják majd.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

GallériaVideó

Új hozzászólás