Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Két európai helyre tör az LMP

Új európai szintű munkatörvénykönyvre és uniós iparpolitikára van szükség a fenntartható fejlődés eléréséhez –emelte ki Csiba Katalin az LMP Európai Parlamenti képviselőjelöltje békéscsabai látogatása során. Mindezek mellett a párt esélyeit is latolgatta a másfél hét múlva esedékes választásokkal kapcsolatban.

Takács Péter, a párt helyi képviselője köszöntötte a Békéscsabára érkező Csiba Katalint.  Az LMP listájának 2. helyén álló Európai Parlamenti képviselőjelölt tájékoztatta a megjelenteket választási programjuk legfontosabb pontjairól. Hangsúlyozta, kiemelt helyen kezelik, a munka világát érintő kérdéseket, és azon belül is egy olyan európai szintű munkatörvénykönyv kidolgozását, amely biztosítja, hogy a nagyvállalatok ne játszhassák ki a gazdagabb országokat a szegényebb országokkal szemben, amikor az olcsóbb munkaerőért versenyeznek. Emellett fontosnak tartják rögzíteni a dokumentumban azt is, hogy a munkavállalók ugyanolyan feltételek mellett dolgozhassanak akár Londonban, akár Békéscsabán, de foglalkoznak a munkahelyteremtés kérdésével is. 

-    A tanulmányunk szerint a 25 millió jelenlegi munkanélküliből 6 millió el tudna helyezkedni a megújuló energia szektorban, hogyha valóban egy egységes és koordinált iparpolitikával az Európai Unió végre beszállna ebbe a nagyon innovatív és rohamléptekben fejlődő szektorba – jelentette ki Csiba Katalin képviselőjelölt.

A választópolgárok április 6-án már egyszer bizalmat szavaztak a pártnak és így bekerültek a parlamentbe – emelte ki Takács Péter. A helyi szervezet tagja buzdította a párt szimpatizánsait, hogy május 25-én ismét az LMP listája mellett döntsenek. Takács Péter megyei koordinátor szerint az országgyűlési választásokon bizonyítást nyert, hogy aki az LMP-re szavaz, annak a szavazata nem vész el, úgyhogy én azt gondolom, hogy jó okuk van reménykedni az uniós választáson egy jó szereplésben.

A sajtótájékoztatón a párt mandátumszerzési esélyeiről is szó esett. Csiba Katalin  kiemelte, ha a választópolgárok ugyanakkora bizalmat szavaznak nekik és programjuknak, mint az április 6-ai országgyűlési választásokkor, akkor egy, de akár két  LMP-s képviselő is kijuthat Brüsszelbe.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Benke Éva

 

 

 

GallériaVideó

Új hozzászólás