Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Ünnepség az Árpád Fürdőben

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Békéscsabai Előre Úszóklub egy születésnapi ünnepség keretében az Árpád Fürdőben. Sportos programokkal, visszaemlékezéssel, olimpiai élménybeszámolóval és étellel-itallal várták az érdeklődőket.

Már délután 3 órától várták az érdeklődőket sportos programokkal. A fiatalok többek között búvárkodhattak, megküzdhettek egymás ellen szumósnak és gladiátornak beöltözve, az ugróvár árnyékában pedig több bográcsban főtt az ünnepség vacsorája. A mobilszínpadon elkezdődött a 25 éves visszatekintés. Ha már visszatekintés, akkor Szarvas Jánost edzővel pillantottunk picit vissza a múltba, hogyan és mikor kezdte el edzői-, sportoktatói munkáját az úszásban.

Mire igazán beértem volna, én addigra abbahagytam az úszást. Én nagyon fázós voltam, minden télen megbetegedtem. De nem tűntem el az uszoda környékéről, mindig itt voltam. Gimnázium után kezdtem el oktatni, edzősködni, ha jól emlékszem a Belvárosi Általános Iskolában mint az Előre Úszóklub kihelyezett szakosztálya voltunk Budavári István kollegámmal és ott voltak olyan sportolóink, akik az országos bajnokságon és a diákolimpiákon érmeket értek el. Ez 1990-ben volt. - mondta el Szarvas János edző Békéscsabai Előre Úszóklub

Köszöntötték az úszóklub korábbi és jelenkori elnökeit, majd egy hosszabb élménybeszámolót hallhattunk Szarvas János edzőtől és Bohus Richárd olimpikontól, aki többek között a verseny előtti gondolatait osztotta meg a kilátogatókkal.

Nem beszélek senkivel, akkor az én kis világomban vagyok, próbálom leúszni  fejben az úszásaimat. Olyan zenéket rakok be, amik ráhangolnak a versenyre. Egyre gyorsabbak, egyre pörgősebbek. Nagyon keveset szoktam ilyenkor enni, mert üres hassal jobban szoktam teljesíteni. Más volt Rióban, mert az ember nincs hozzászokva, hogy 20.000-es tömeg legyen, akkor a hasamban éreztem  dolgokat, hogy kicsit éreztem, hogy felment a pumpa, és összeállítak a pillangók ott bent.

Ha már Szarvas Jánossal visszapillantottunk a múltba, akkor Lázár Olga edzővel kicsit előrenéztünk: Mi várható a következő 25-50 évben?

Hát ez nehéz kérdés… Szeretném mindenféleképpen ha az úszóklub továbbra is működőképes lenne, és működne illetve sokan járnának úszni. Célunk az, hogy minden gyerek megtanuljon úszni, egy pár évet legalább töltsön itt nálunk, utána bármilyen sportágat választ, alapsoprtágként működjünk. Illetve olimpikonokat nevelni. Tehát átfogóan mindent az egészségmegőrzéstől az olimpiáig szeretnénk mindent lefedni és szeretnénk mindenkinek segítségére lenni.- tette hozzá Lázár Olga edző Békéscsabai Előre Úszóklub

A születésnapi programban Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének képviselőjétől két rangos díjat vehetett át az edzőpáros. Több évtizedes sikeres munkájuk elismerésekéül Békés megye úszósportjáért kitüntetésben részesültek.

Amikor a mi ünnepélyes évzárónk van, oda terveuztem meghívni az olgát és a Jánost, hogy hosszú évtizedes munkájuknak az elismerést átadjam. Első sorban, mint szakembereknek, mint edzőknek szólt, mert, habár ez a mostani ünneplés az edzőket is kellő képpen megemlítette, de legtöbbször elfeledkeznek a sikerek mellett, hogy az edző a sikernek a kovácsa, és rettenetesen sok múlik az edzőkön. -hangsúlyozta Marik Lászlóné képviselő Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete

A díjátadókat követően mindenki megkóstolhatta a klub főztjeit, és a Pribojszki Mátyás Band koncertje alatt el is fogyaszthatta azokat.

GallériaVideó

Új hozzászólás