Együttműködési megállapodás

A térségi vízszolgáltató együttműködési megállapodást kötött a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóságával és két alföldi civil szervezettel, név szerint a Zöld Csütörtök Természetvédő Körrel és a Csongrád megyei székhelyű Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel.

A tájékoztatón részt vettek az egyesületek képviselői, akik aláírásukkal érvényesítették a megállapodást, mely a továbbiakban nagyban megkönnyíti a különböző, természetvédelmi intézkedéseket, programokat és fejlesztéseket.

Aki civilszervezetként működik, annak a tettvágy megvan, de nincs kellő erőforrás, tehát ami nagyon fontos, hogy pénzügyi támogatással segítsük a munkájukat és a másik oldalról pedig, hogy programokban vegyünk részt. Tehát például odútelepeknek a kihelyezésében dolgozzunk együtt, azok is nem csak azt a munkát kívánják, meg amit ők erre fordítani tudnak, hanem az anyagiakat is tehát ezekkel mögöttük tudunk állni és segítséget tudunk nyújtani. - mondta el Dr. Csák Gyula vezérigazgató Alföldvíz Zrt.

Ezek a programok és akciók mind két fél számára előnyösek, hiszen a vízszolgáltatók szorosabban is együttműködhetnek partnereikkel és ügyfeleikkel, a természetvédelem területén pedig a támogatások segítségével színesebb és izgalmasabb programstruktúrát tudnak majd létrehozni.

Mivel működési területünk egybeesik, úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás természetes alapokon nyugszik és azért örülök nagyon, hiszen szinte valamennyi itt élő ember kivétel nélkül fogyasztója az Alföldvíz-nek és lehetőségük lesz arra, hogy közös megfontolásokkal a környezet és természetvédelmet együtt eljuttathassuk a fogyasztókhoz, a családokhoz és nagyon örülök annak a 3 rendezvénynek amit közösen fogunk megszervezni, hiszen akkor szintén lehetőség lesz az alföldvíznek is arra, hogy találkozzon természetvédelmen keresztül a partnereivel és ezzel olyan rendezvényeket tudnak megvalósítani és teljesíteni ami lehet, hogy nélkülük nem valósult volna meg. -tette hozzá Tirják László igazgató Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Mivel szinte természetes alapokon nyugszik a megállapodás, remélhetőleg hosszú életű együttműködés jön létre, az Alföldvíz és ezen természetvédelemi szervek  között.

GallériaVideó

Új hozzászólás