Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kampányol a Magyar Szakszervezeti Szövetség nőtagozata

A nemek közti bérkülönbségek csökkentése mellett kampányol a Magyar Szakszervezeti Szövetség nőtagozata. A kampány részeként ellátogatott Békéscsabára a nőtagozat elnöke.

Országos kampányt indított a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozata, melynek célja felhívni a figyelmet a férfiak és nők közötti bérkülönbségek mértékére és a hátrányos diszkriminációk megszüntetésére. Ezen kampány keretén belül látogatott el a szövetség nőtagozatának elnöke Békéscsabára.

Felépítettünk egy kampánytervezetet, ami állt abból, hogy augusztus 15-én egy kampánynyitó nagygyűlésen igenis elmondtuk, hogy nem értünk ezzel egyet, igenis jeleztük mind a kormányzat felé, mind a sajtó felé, mind a közvélemény felé, hogy igenis azt gondoljuk, hogy ez ellen tenni kell, tennünk kell valamit. Most az utcán vagyunk, ennek a kampánynak az a szakasza, hogy hét nagyváros nyolc helyszínen első körösen kijöttünk az utcára, az utca emberéhez és megbeszéljük. Nem gyűjtünk aláírást és nem kérünk semmit, azt kérjük, hogy beszéljünk erről a problémáról - mondta el Herceg Mária elnök MaSZSZ Nő Tagozata

A szakszervezeti nők célja, hogy kezdődjön érdemi, szakmai párbeszéd, az érintettek foglaljanak egyértelmű állást a kérdésben, valamint, hogy szűnjenek meg a nők és a férfiak közti bérkülönbségek. Ennek érdekében kezdeményeztek a kormánnyal tárgyalásokat, hogy érdemi előrelépés történjen az ügyben.

Október 7. a következő dátuma a kampánynak, amikor a tisztes munka világnapján azonosítjuk, hogy meddig jutottunk. Reménykedünk abban, hogy a kormányzat felfigyel erre. Meg nyilván teszünk is azért, hogy figyeljen, mert párbeszédet kezdeményeztünk velük, hogy most akkor üljünk le és kezdjünk érdemben, szakmailag erről a dologról beszélni. Meglátjuk meddig jutunk, ha nem jutunk tovább, akkor fogjuk tovább folytatni és azt kell mondjam, nagyon elszántak vagyunk az ügyben, hogy igenis Magyarországon kell tenni azért, hogy a probléma megszűnjön

A kampány következő állomása Fehérvár, ezt követően pedig Eger lesz.

GallériaVideó

Új hozzászólás