Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Nemet mondanak Szarvasra és Gödöllőre

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Szent István Egyetem békéscsabai karának megmentésért az intézmény hallgatói önkormányzata. A hallgatók nem hivatalos információk alapján indították az akciót, attól félnek, hogy a megyeszékhelyen megszűnnek a képzések és az iskola bezárja kapuit.

A viharos időjárás sem szegte kedvüket az elhivatott fiataloknak, akik szerdán, a Gazdasági Campus főépülete előtti területen tették ki az íveket, pedig az ő fő feladatuk, hogy gondtalanul a tanulmányaikra összpontosítsák az energiájukat. Véleményük szerint egy megyeszékhelyen mindenképpen szükség van felsőoktatási intézményre. 

Kelemen Ildikó, a HÖK képviseletében elmondta, pontos, írásba foglalt információjuk nincs, de egyre többet hallanak arról, hogy a kart megszüntetnék és áthelyeznék a képzéseket Szarvasra vagy Gödöllőre.

-Ennek szeretnénk elébe menni és megakadályozni azt, hogy ez megtörténhessen- jelentette ki Kelemen Ildikó.

A petícióval kedd óta járják a várost a HÖK tagjai, illetve online felületen is toborozzák a csatlakozókat. Eddig közel 1500 aláírást gyűjtöttek össze. A diákok mellett a békéscsabai karon oktatók között is akad olyan, aki támogatja az akciót. Bodnár Gábor tanársegéd, egyetemi oktató, aki maga is nemrég tagja volt a Hallgatói Önkormányzatnak, elmondta, bíznak abban, hogy eredményes lesz a petíció, illetve az aláírásgyűjtés.

-Ez elsősorban egy figyelemfelhívás, tehát jogi értelemben akármennyi aláírás is gyűlik össze, az nem kötelez senkit semmire, viszont ők a városvezetőkhöz, a békéscsabai döntéshozókhoz szólnak, az ő figyelmüket szeretnék felhívni arra, hogy igenis itt van egy főiskola, amelyre szüksége van a városnak – emelte ki Bodnár Gábor.

Megkeresésünkre Dr. Tőzsér János, az egyetem megbízott rektora levélben tájékoztatott bennünket, hogy 2014 februárjától egy bizottság vizsgálja a nehéz anyagi helyzetbe került karok állapotát, így a szarvasi, gyulai és a békéscsabai campusokat is. Az állapotfelmérés elkészült, jelenleg az értékelés zajlik.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

 

GallériaVideó

Új hozzászólás